4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce nu trebuie sa bei cafea dimineata

De ce nu trebuie sa bei cafea dimineata

Daca primul tau gand atunci cand te trezesti se duce la cafea, iti poti deregla procesul natural de trezire.

60% din consumatorii de cafea declara ca nu-si pot incepe ziua fara o ceasca de cafea. De curand a fost descoperit un info-grafic care arata ca orele diminetii sunt cele mai nepotrivite pentru a bea cafea. cu totii avem reactii diferite la cofeina, insa corpul nostru este ghidat de un ciclu hormonal de 24 de ore. Unul dintre hormonii pe care-l controleaza acest ciclu este cortizonul.  Acesta ne face mai atenti si ne trezeste.

Productia cea mai buna de cortizon este intre ora 8:00 si 9:00 dimineata. Daca bei cafea dimineata inseamna ca aduci corpului un aport de cofeina, fix in momentul in care organismul produce singur.  Atunci cand bei cafea in acelasi timp in care cortizonul este produs si de corp diminuezi efectele energizante ale cofeinei, iar corpul devine tolerant si nu isi mai face efectul oricum.

Conform info-graficului, nivelul de cortizon este cel mai ridicat intre orele 8-9 dimineata, 12-13 ziua si 17:30-18:30 seara. Ceea ce inseamna ca cele mai bune ore pentru a bea cafeaua sunt intre 9:30-11:30 dimineata si 13:30-17:30 seara.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: