23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce nu pot ramane insarcinata?

De ce nu pot ramane insarcinata?

Inrolare trafic.ro

Orice femeie ajunge sa isi puna intrebarea “de ce nu pot ramane insarcinata?” atunci cand, desi planurile de conceptie sunt corecte, nu reuseste sa aduca pe lume bebelusul mult visat.

 

 

In ultima perioada tot mai multe cupluri se confrunta cu probleme de infertilitate, legate fie de o stare de sanatate precara, fie de alti factori, independenti de vointa sa.
Specialistii sunt de parere ca raspunsul la intrebarea “de ce nu pot ramane insarcinata?” tine de un cumul de factori care determina intarzierea conceperii unui copil, diferind in functie de particularitatile fiecarui caz in parte.

 

 

Potrivit medicilor, stresul reprezinta, poate, principala cauza care ar intarzia sansele de a ramane insarcinata. Acesta afecteaza in egala masura atat fertilitatea mamei, cat si pe cea a tatalui. Calitatea si cantitatea spermei ar putea avea de suferit, fapt care ar putea genera crearea unei stari de infertilitate. De asemenea, femeia s-ar putea confrunta cu anumite dereglari hormonale ce ar avea avea ca efect intarzierea menstruatiei ori absenta ovulatiei.

 
O alta cauza care ar putea intarzia dorinta de a avea un copil este varsta inaintata a mamei sau a tatalui. Incepand cu varsta de 35 de ani, in cazul femeilor, sansele de a avea un copil se diminueaza destul de mult.

 

Citeste si:  Baiat sau fata ? Oare cu ce sunt insarcinata ?

Citeste continuarea pe bebelu.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: