23 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEDe ce este atât de importantă extracția prafului de la unghii?

De ce este atât de importantă extracția prafului de la unghii?

În domeniul styling-ului unghiilor se folosesc produse foarte diferite, a căror utilizare eliberează vapori în aerul ambiant. Şlefuirea unei unghii în timpul aplicării unei manichiuri produce, de asemenea, praf fin. În măsurătorile efectuate în 2011, Oficiul pentru Securitate și Sănătate în Muncă din Hamburg a constatat că valorile limită prescrise pentru metacrilatul de metil se aflau în zona verde în timpul lucrului cu lichid și pulbere într-o încăpere bine ventilată, aerisită. Situația devine însă critică atunci când încăperile de lucru sunt foarte mici sau sunt dotate cu prea multe persoane în lucru și încăperile nu sunt suficient de ventilate – aici se acumulează nu doar vapori acrilici sau solvenți precum dizolvantul de ojă, ci și praful din gelul de șlefuit. Cea mai eficientă măsură împotriva acestei probleme este extragerea vaporilor direct pe masa de lucrucu ajutorul unui aspirator praf unghii.

Integrat sau mobil: îndepărtarea prafului pentru un aer bun

Pentru a minimiza neplăcerile, mesele de lucru cu aspirare a prafului sunt o alegere bună în saloanele de unghii. Acestea permit extragerea directă a prafului și sunt deja integrate în masă, astfel încât nu este nevoie să poziționezi și să cumperi separat aceste dispozitive. Dacă lucrezi pe o masă fără un sistem integrat de extracție a prafului, o poți echipa cu ușurință cu un dispozitiv mobil. Aceste produse sunt potrivite și pentru stiliștii mobili de unghii sau pentru aplicarea unghiilor acasă, deoarece pot fi montate și poziționate după cum este necesar. De asemenea, pot fi o alternativă bună la aspirația fixă ​​a prafului în încăperi foarte mici care nu permit utilizarea altor echipamente.

Citeste si:  Ce spune culoarea ochilor despre tine

Aspirația directă a prafului

Aspiratoarele comerciale de înaltă calitate pot aspira praful printr-un fel de „portbagaj” și le pot evacua direct în exterior – ceea ce desigur necesită alte părți ale instalației care necesită spațiu. Un alt concept este utilizarea aspiratoarelor de praf de masă cu pungi filtrante și filtre cu cărbune activ care filtrează aerul și pot fi adăugate și înlocuite cu ușurință. Fiecare stilist de unghii ar trebui să lucreze cu un sistem de extracție a prafului. Îmbunătățește aerul și contribuie la igiena întregului salon. Nu ar trebui sa se lucreze fără un aspirator de praf.

Aspiratoarele de praf sunt realizate din materiale rezistente care asigură o durată lungă de viață a produselor. Ele pot fi curățate cu ușurință cu agenți de curățare și dezinfecție obișnuiți pentru această zonă – sunt, prin urmare, ideali pentru utilizare în saloanele de unghii. Forma aspiratoarelor de praf poate fi ergonomică, ceea ce poate ușura pozișia încheieturilor și mâinilor clientului și poate facilita munca stilistului de unghii. Aspiratoarele de praf încorporate în stația de lucru, pe de altă parte, pot forma o suprafață plană cu blatul de lucru și pot fi completate cu suporturi de mână suplimentare.

Concluzie

Pentru ca aspiratorul de praf să-și poată îndeplini perfect funcția și să funcționeze mereu cu aceeași putere, trebuie curățat și întreținut în mod regulat. Aceasta include verificarea diferitelor componente și asigurarea faptului că acestea au fost asamblate corect.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: