22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum se interpreteaza rezultatele testului Papanicolau

Cum se interpreteaza rezultatele testului Papanicolau

Daca rezultatele la testul Papanicolau sunt normale, vei fi anuntata ca rezultatul este negativ. Nu sunt necesare alte analize medicale sau tratament. Tot ce trebuie tu sa faci este sa refaci acest test peste 1 an sau cand ti se recomanda.

Cele mai multe femei se sperie cand aud ca rezultatul lor este anormal sau pozitiv. Un rezultat pozitiv nu inseamna ca ai cancer de col uterin. In majoritatea cazurilor inseamna afectiuni usoare, de genul inflamatie determinata de o infectie.

In general, rezultatul se ia de catre pacienta de la laborator. Pana cand ajunge la medic pentru citire si interpretare, toate femeile sunt curioase sa afle daca sunt sau nu bolnave. Dar pe rezultat sunt scrise de obicei clasificari inaccesibile unui om fara studii de medicina.

Ca sa iti faci o impresie generala pana cand ajungi la medic pentru a discuta rezultatul si ce ai de facut in continuare, iti oferim explicatii pentru fiecarui tip de rezultat.

La interpretarea testului Papanicolau se folosesc 2 sisteme: clasificarea de la I la V inlocuita in ultimul timp de noul sistem Bethesda. Ce inseamna si ce trebuie sa faci vezi pe eumama.ro.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: