15 iunie , 2025

Ultimele articole

 

AcasăFRUMUSETECum se face un tratament facial corect

Cum se face un tratament facial corect

Tratamentul cosmetic facial – Cum se face un tratament facial corect.  Ce poate fi mai benefic pentru pielea ta, decât un tratament facial complet care te va ajuta să ai un ten mai luminos și mai sănătos? Fie că v-ați făcut sau nu, un tratament cosmetic la salon, eu vă recomand să o faceți periodic, pentru a preveni eventualele probleme ale tenului.

Pentru că există tot felul de articole și sfaturi mai puțin corecte, chiar și în saloane, m-am hotărât să vă împărtășesc câteva trucuri știute doar de noi, cosmeticienii.

Cum se face un tratament facial corect

1. Primul pas obligatoriu al oricărui tratament cosmetic este demachierea care se va efectua cu produse special create pentru fiecare tip de ten – ten gras, ten uscat, ten sensibil, ten matur.

2. Al doilea pas este tonifierea folosind un tonic special pentru tenul clientei.

Tips: Dacă este primul tratament al clientei, i se va face o analiză a tipului de ten, întocmind o listă personalizată care se va repeta la un anumit număr de ședințe pentru a observa dacă există sau nu îmbunătățiri după mai multe ședințe de tratament cosmetic.

Citeste si:  Trucuri noctune pentru a te trezi cu un par perfect

3. Al treilea pas este obligatoriu pentru persoanele cu tenul gras, acneic sau mixt și anume pregătirea tenului pentru extracții și extracțiile propriu-zise. Pregătirea tenului pentru extracții, reprezintă un procedeu de saponificare, activare a circulației, înmuiere a epidermei și exfoliere, astfel încât porii vor putea fi curățați într-un mod cât mai ușor și atraumatic evitând pe cât posibil înroșirea feței clientei.

Pregătirea se poate face prin două metode

–    Metoda clasică – folosirea galvanodermului împreunî cu o soluție de bicarbonat de sodiu, vaporizatorul și gommage-ul ( în această ordine – toți pașii fiind obligatorii)
–    Metoda modernă – constă în folosirea unor produse cosmetice cum ar fi peeling enzimatic sau gommage urmat de o mască termoactivă care vor avea același roluri ca și în metoda clasică, însă, sunt mult mai ușor de utilizat și procedura este mult mai scurtă. (Există și alte produse care au acest efect, însă asta depinde de salon, de produsele folosite și de îndemânarea cosmeticienei).

Extracțiile, reprezintă o curățare în profunzime a feței prin eliminarea comedoanelor (punctelor negre), a inestetismelor și a sebumului din pori, astfel având cea mai bună cale de penetrare a concentratelor active.

 Al patrulea pas este tonifierea după extracții

(tonic estringent și antiinflamator ), se poate folosi chiar și electrodermul pentru a calma pielea și a diminua roșeața. (o înroșire ușoară a pielii este normală după procedura de extracții – unele pete putând să dureze de la câteva ore la 2-3 zile maxim).

Citeste si:  "Cea mai sexy bunică din lume", în vârstă de 52 de ani, împărtășește secretul frumuseții sale înfloritoare.

5. Al cincilea pas este aplicarea concentratului activ, în funcție de tipul de ten și nevoile pielii. Pe care le stabilim când vom face analiza tipului de ten. Ne vom consulta obligatoriu cu clienta înainte de a începe o terapie sau o procedură de tratament cosmetic.

6. Al șaselea pas este masajul facial sau folosirea unor măști gipsate, puternic hidratante, anti-aging, și calmante.

7. Al șaptelea pas, și ultimul, este hidratarea – aplicarea unei creme hidratante cu factor de protecție solară (obligatoriu)  în funcție de tipul de ten și nevoile peilii.

Tips: Nu aveți voie se folosiți nimic pe față în ziua în care veți face extracțiile pentru a împiedica iritarea tenului, iar dacă aveți o piele sensibilă e bine să o protejați timp de două zile. Schimbați fața de pernă înainte de culcare cu una curată și dezinfectată, dacă nu, folosiți un prosop curat și dezinfectat.

Tips: Dezinfectarea se poate face cu clor pentru rufele albe, sau cu bicarbonat de sodiu pentru cele colorate.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: