13 iunie , 2025

Ultimele articole

 

AcasăFRUMUSETECum să-ți îngrijești tenul corect și ieftin

Cum să-ți îngrijești tenul corect și ieftin

Știați că pielea are un înveliș acid, care formează un strat protector? Acest înveliș acid are rolul de a inhiba dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare! Dacă folosești un săpun obișnuit există riscul să pierzi această aciditate și tenul tău va dezvolta acnee și puncte negre!

Să nu crezi că te încurajez să nu te mai speli pe față, ci din contră: o poți face de două ori pe zi, cu condiția să eviți săpunurile sau gelurile de față parfumate și în culori vii. De regulă, acestea conțin substanțe chimice, care favorizează apariția eczemelor și alergiilor.

Cum să-ți îngrijești tenul corect fără să cheltuiești prea mulți bani:

1. Alege o alimentație echilibrată:

La nivelul pielii se găsește un antioxidant natural, cel mai frecvent fiind vitamina E. Expunerea la soare sau chiar și la solar reduce nivelul de vitamina E rapid din organism, de aceea se recomandă să consumi spanac fiert, măsline, ardei gras roșu, migdale uscate și prăjite, semințe de floarea soarelui crude, broccoli la aburi, afine, roșii și kiwi.
Pentru un efect maxim, nu uita să-ți îmbogățești meniul zilnic cu alimente bogate în vitamina C, astfel încât să favorizezi producerea de colagen și elastină.

Citeste si:  Ce masca sa folosesti in functie de tipul de ten pe care-l ai

2. Hidratează-te:

Consumul de apă contribuie la ameliorarea cearcănelor, dar și a pungilor formate sub ochi. Bea în fiecare dimineață un pahar de apă cu lămâie și tenul tău va deveni mai curat. Principiul este unul simplu: dacă procesul digestiv este îmbunătățit, acest lucru se va reflecta și asupra pielii. Sucul de lămâie este bogat în vitamina B și C, potasiu, calciu, magneziu, fier și antioxidanți.

3. Exfoliază-ți tenul:

Exfolierea tenului se poate face prin microdermabraziune la un salon profesionist, însă este un proces destul de scump și care poate provoca probleme persoanelor care au un început de cuperoză. În schimb, puteți investi într-o perie rotativă de aici, care îndepărtează impuritățile, celulele moarte și resturile de machiaj. Pentru curățarea și exfolierea tenului cu peria rotativă, puteți folosi un amestec de ceai verde și miere de albine.

4. Hidratarea tenului:

Odată curățat cu peria rotativă, tenul este pregătit cu adevărat pentru hidratare. Produsele hidratante organice nu dezechilibrează niciodată învelișul acid al pielii și nici nu astupă porii, de aceea se recomandă să folosești uleiul de măsline, de avocado sau din semințe de struguri. Nu uita să aplici uleiul și pe gât, dar și pe decolteu pentru că sunt zone care îmbătrânesc mai repede decât tenul.

Citeste si:  VIDEO 3 tipuri de machiaj de Craciun: negru clasic, auriu diafan si stralucire nonconformista

O dată pe săptămână (atunci când ai mai mult timp), lasă uleiul să acționeze timp de 30 de minute. În scurt timp, vei observa că tenul tău va căpăta un aspect mai sănătos, iar ridurile fine se vor estompa.

5. Mască naturală:

Aplică o mască naturală hidratantă sau energizantă o dată pe săptămână. În funcție de tipul tău de ten, poți alege o mască naturală din roșii zdrobite (pentru ten gras)sau o mască naturală cu gălbenuș de ou și miere de albine (pentru ten uscat).

Să-ți îngrijești tenul corect nu implică o investiție mare nici de timp, nici de bani. Important este să alegi produsele potrivite tenului și bugetului tău.

Tu ce produse de îngrijire a tenului folosești?

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: