25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETECum să-ți alegi culoarea de păr perfectă în funcție de ten

Cum să-ți alegi culoarea de păr perfectă în funcție de ten

Ai decis că este timpul pentru o schimbare în ceea ce privește culoarea părului tău, dar te îngrijorează să nu faci o alegere care să nu se potrivească cu tenul tău? Nu te îngrijora! Alegerea culorii de păr potrivite în funcție de nuanța tenului tău poate fi o sarcină ușoară atunci când ai la dispoziție informațiile corecte. Descoperă toate secretele pentru a-ți găsi culoarea de păr perfectă în funcție de tenul tău.

1. Cunoaște-ți tipul de ten

Primul pas în alegerea culorii de păr potrivite este să identifici tipul de ten pe care-l ai. Există patru categorii principale de ten: ten deschis, ten mediu, ten închis și ten oliv. Iată cum să le recunoști:

Ten deschis

– Caracteristici: Tenul deschis are tendința de a fi mai palid și poate arăta cu subtonuri reci sau calde.
– Culori potrivite pentru păr: Blonduri naturale, șatenuri deschise și nuanțe de roșcat cu subtonuri reci sau neutre.

Ten mediu

– Caracteristici: Tenul mediu are o culoare intermediară între deschis și închis, adesea având subtonuri aurii sau neutre.
– Culori potrivite pentru păr: Blonduri călduroase, șatenuri bogate și nuanțe de roșcat cu subtonuri calde sau neutre.

Citeste si:  Asa indepartezi petele de mancare si bautura

Ten închis

– Caracteristici: Tenul închis este mai profund în culoare, cu subtonuri mai pronunțate de auriu, roșu sau chiar albastru.
– Culori potrivite pentru păr: Negru natural, șatenuri închise și nuanțe de roșcat cu subtonuri calde sau reci, în funcție de preferințe.

2. Alege culoarea de păr care complementează tonul tenului

După ce ai identificat tipul de ten pe care-l ai, următorul pas este să alegi o culoare de păr care să se potrivească și să completeze nuanța pielii tale. Iată câteva sfaturi pentru a face această alegere:

Subtonurile contează

Subtonurile pielii tale sunt esențiale în alegerea culorii de păr potrivite. Dacă ai subtonuri reci în ten, optează pentru culori cu aceleași subtonuri, cum ar fi blondurile cenții sau șatenurile reci. Pentru subtonuri calde, alege culori cu nuanțe aurii sau roșiatice.

Ține cont de contrast

Un contrast subtil între culoarea părului și tonul pielii poate crea un aspect foarte plăcut. De exemplu, dacă ai tenul deschis, o nuanță mai închisă de păr poate adăuga definire și adâncime feței tale.

Evită extremele

În general, este indicat să eviți culorile care sunt prea departe de nuanța naturală a părului și a pielii tale. Alegerea unei culori prea deschise sau prea închise poate părea artificială și nepotrivită.

Citeste si:  Cea mai buna metoda de indepartare a parului, epilare - pentru fiecare zona a corpului

3. Consultă un specialist pentru a alege culoarea de păr potrivită

Dacă nu ești sigură pe alegerea culorii de păr potrivite sau dacă dorești să obții rezultate profesionale, nu ezita să consulți un stilist sau un colorist. Aceștia au experiența și cunoștințele necesare pentru a-ți recomanda cele mai bune opțiuni în funcție de caracteristicile tale individuale.

4. Testează în prealabil

Înainte de a te angaja într-o schimbare majoră de culoare a părului, poți să faci teste preliminare cu diverse nuanțe pentru a vedea cum se potrivește fiecare cu tenul tău. Poți încerca vopsele temporare sau să ceri sfatul unui stilist pentru a-ți aplica diverse nuanțe pentru o evaluare mai precisă.

5. Îngrijirea corespunzătoare

Indiferent de culoarea pe care o alegi, este crucial să îngrijești corect părul pentru a menține culoarea vibrantă și sănătoasă. Folosește șampoane și balsamuri special formulate pentru părul vopsit și evită expunerea excesivă la soare sau la căldură.

Alegerea culorii de păr potrivite în funcție de tenul tău poate transforma complet aspectul tău și îți poate spori încrederea în sine. Urmează sfaturile din acest ghid și fă o alegere care să te reprezinte și să te facă să strălucești! Nu uita să consulți întotdeauna un specialist pentru sfaturi personalizate și pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: