21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum sa iti pregatesti copilul pentru clasa intai?

Cum sa iti pregatesti copilul pentru clasa intai?

Inrolare trafic.ro

Primul an de scoala este deosebit de important in viata oricui. Este inceputul unor experiente cu totul noi, este momentul in care cel mic va face cunostinta cu o multime destul de mare de copii cu care va trebui sa se obisnuiasca si chiar sa se imprieteneasca vreme de cativa ani.

Cu toate acestea, clasa intai nu reprezinta intotdeauna cea mai usoara experienta, mai ales pentru copilul timid. Acesta nu va cunoaste cum anume sa se comporte cu cei din jurul sau si nici nu va comunica cu colegii de clasa ori cu invatatoarea. Tocmai de aceea, parintii au un rol hotarator atunci cand vine vorba despre integrarea copilului in clasa intai.

Mai inainte de a ajunge la scoala acesta va trebui sa fie destul de bine pregatit cu cerintele scolii si cu ceea ce reprezinta, de fapt, aceasta institutie. Parintii vor trebui sa le explice copiilor cat de important este sa mergi la scoala si ce anume se va petrece in cadrul acestui spatiu institutional.

Cu cateva luni inainte de a incepe scoala, parintii vor trebui sa discute destul de des cu copiii referitor la acest subiect. In acest fel copilul nu se va mai simti timorat in fata schimbarilor de colectiv produse de plecarea de la gradinita si integrarea in mediul scolar.

Iata ce pot face parintii pentru a-i ajuta pe copii sa se integreze mai usor in clasa intai:

  • exemplele personale ale parintilor ii vor ajuta destul de mult pe copii – acestia vor avea destul de multa incredere in ceea ce se va petrece de acum inainte;

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: