Multe femei isi ingrijesc fata, dar isi neglijeaza, fara sa vrea, sau fara sa-si dea seama, mainile. Poate crezi ca putina crema hidratanta cu care iti dai pe maini dupa ce te speli si de care poate nu iti amintesti intotdeauna e suficient. Ei bine, nu este! Pentru ca multe femei gatesc, spala vasele, deretica prin casa, fara a se folosi de manusi protectoare, ceea ce e o mare greseala.
De ce? Ei bine, lichidul de spalat vase de exemplu, este alcalin deci, dur pentru piele. Pielea mainilor are un PH intre 4 si 6,5 care in schimb este usor acid. Lichidul de vase este puternic alcalin, pentru a dizolva uleiurile, grasimile si mizeria dar, in acelasi timp este toxic petru piele, eliminand de pe aceasta si mantia acida care o protejeaza.
La fel si sapunurile, care vor imbatrani premature pielea. Si nu vorbesc de sapunul de rufe ci chiar de cele de marca precum Camay, Dial, Irish Spring, Ivory, Palmolive sau Zest, extreme de alkaline, cu un PH ce variaza intre 9 si 10, Dove fiind cel mai usor, cu un PH de doar 7. E important de asemenea sa intelegem ca un sapun cu PH-ul de 8, este de 10 ori mai alkalin decat unul cu PH-ul de 7 deci, mare atentie!
Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de maini
1.Poarta intotdeauna crema cu factor de protectie solara ridicat, chiar si in zilele noroase si reci de iarna.
2.Poarta manusi de protectie de fiecare data cand speli vasele sau cand speli rufe manual.
3.Atunci cand alegi sa te speli pe maini cu sapun, alege o marca mai usoara din punct de vedere al PH-ului precum Dove. Sapunurile mai blande si cele c glicerina nu vor usca in exces mainile. E bine totodata sa aplici macar o data pe saptamana un gomaj cu granule mari.
4.Unge-te pe maini cu o crema protectoare sau o lotiune speciala dupa fiecare spalare/curatire a lor. E bine sa nu iesi niciodata din casa fara un tub sau cutie de crema in poseta. Iti va fi utila atat la servici cat si in serile petrecute cu prietenii.
5.Poarta intotdeauna manusi atunci cand deretici prin casa sau lucrezi in gradina. De asemenea, nu uita niciodata de manusi atunci cand iesi afara iarna, in frig.
6.Fa-ti intotdeauna manichiura la saloane de prestigiu care isi aloca o mare parte din fonduri si curateniei si sanitarizarii institutiei.
7.Aplica din cand in cand cate o masca de maini. O poti amesteca singura acasa, din putina miere, cateva picaturi de ulei de masline, germeni de grau etc. Poti folosi si alte produse precum laptele gras, untul sau smantana si in principiu orice aliment cu un continut mai mare de grasime. Aplica solutia preparata pe maini si las-o sa-si faca efectul jumatate de ora. Protejeaza-le in tot acest timp cu manusi identice cu cele folosite la spalat vase, rufe sau la vopsit parul.