19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum sa iti educi copilul fara sa te pierzi cu firea

Cum sa iti educi copilul fara sa te pierzi cu firea

Munca de parinte nu este una usoara si stiu cat de usor este pentru o mama sa-si piarda controlul. Totusi, la sfarsitul zilei vina te cuprinde si regreti felul in care ai reactionat. Iata cum sa iti pastrezi calmul si sa iti controlezi emotiile atunci cand iti educi copiii.

1. Examineaza-ti viata
Ti-ai provocat in vreun fel copilul? Ce exemplu ii oferi? Cum reactionezi cand lucrurile nu se intampla conform planului tau? Ai esuat in incercarea de a-i arata ce e bine si ce e rau? I-ai oferit mai multa libertate decat putea duce? Mai intai analizeaza-ti propriile greseli, apoi vei sti exact cum sa corectezi greselile copilului tau.

2. Alege timpul si locul corect
Nu iti face copilul de rusine. Va fi mult mai atent la lectura ta daca nu va fi rusinat sa fie certat in fata prietenilor. Scopul tau nu este sa il faci de rusine, ci sa ii corectezi greselile. Este indicat sa astepti pana esti singura cu copilul pentru a-i explica ce e bine si ce e rau.

3. Foloseste tonul corect
Fa un efort sa nu tipi la copilul tau. Acesta te va asculta mult mai bine daca folosesti un ton calm si calculat decat atunci cand tipi la el. Copiii inteleg foarte repede cand gresesc si regreta asta, asadar nu este nevoie sa il faci sa se simta si mai prost.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: