Nelipsit de pe masa de Craciun trebuie sa fie lebarul, fapt pentru care iti propunem sa incerci aceasta reteta delicioasa, ce prepara super rapid.
Asadar, ca sa gatesti lebar de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– un ficat de porc
– 500-700 de grame de carne de porc
– o bucata de slanina afumata
– doua cepe medii
– intestine pentru umplut
– inima ori alte organe
– foi de dafin
– ienibahar
– sare
– piper
Mod de preparare labar de casa:
Spala bine toate organele, dupa care pune-le la fiert intr-o oala mare. Adauga, insa, si un praf de sare si condimente.
Spumeaza de multe ori apa, dupa care adauga si ceapa taiata in jumatati. Atunci cand carnea a fiert, scoate-o din oala si las-o la racit.
Taie carnea sub forma de bucati mici, iar apoi trece-o prin masina de tocat, chiar de doua ori daca vrei sa obtii o pasta fina. Adauga apa in care a fiert carnea si amesteca bine, pana obtii o pasta omogena.
Spala bine matele, dupa care pune compozitia. Lasa lebarul la fiert inca 30 de minute, intr-o alta apa, insa nu uita sa intepi matul din loc in loc, ca sa iasa aerul.
Dupa ce s-a fiert, scoate lebarul si lasa-l la racit. Consuma-l cu fire de ceapa verde.
Pofta buna.