23 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăUTILECum să alegi un pepene roșu copt perfect. Trucurile care te ajută...

Cum să alegi un pepene roșu copt perfect. Trucurile care te ajută să găsești mai ușor unul dulce

Inrolare trafic.ro

Este sezonul perfect pentru consumul acestui fruct. Răcoritor și revigorant, gustos și plin de vitamine, ajută și la hidratare pe timpul verii. Vrei să știi cum să alegi un pepene roșu copt perfect? Astăzi îți explicăm care sunt trucurile care te ajută să găsești mai ușor unul dulce.

Când vine vorba despre sezonul cald, specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, de sezon. O salată de castraveți sau o porție de pepene roșu sunt niște alegeri excelente pentru o zi cu temperaturi ridicate. Însă, atunci când mergi la cumpărături, trebuie să urmărești cu atenție anumite detalii, ca să nu dai degeaba banii la magazin sau la piață.

Cum să alegi un pepene roșu copt și dulce

Caută pata galbenă

Atunci când vrei să alegi un fruct copt și dulce, privește cu atenție coaja. Această pată este, de fapt, locul în care pepenele a stat pe pământ. Dacă este de o nuanță alburie, înseamnă că fructul a fost cules de pe câmp înainte să aibă suficient timp să se coacă. Trebuie să fie cât mai aproape de o nuanță de galben-portocaliu sau chiar un maro.

Forma spune multe

Trebuie să alegi un pepene roșu cu o formă cât mai uniformă, fie rotundă, fie una ovală. Nu este vorba doar despre modul în care arată, ci acest detaliu îți arată dacă pepenele a primit nutrienții necesari și cantitatea de apă de care avea nevoie ca să se dezvolte așa cum trebuie. Un fruct cu o formă bizară, neuniformă, nu a primit tot ceea ce avea nevoie ca să crească și să se coacă într-un mod potrivit.

Citeste si:  Plante care alungă țânțarii. Trebuie neapărat să le ai în casă sau în grădină

Trebuie să fie greu

Pepenele bine copt, dulce și zemos, trebuie să fie mai greu. Dacă ți se pare că este prea ușor pentru dimensiunile pe care le are, este foarte posibil ca fructul să fie „trecut” și atunci devine ca un burete, cu o textură neplăcută.

Folosește metoda ciocănitului

Nu toți se descurcă cu ea, dar poate fi foarte utilă dacă știi cum să o aplici. Un pepene roșu care este bine copt și zemos trebuie să aibă un sunet profund, de plin, ca un ecou în interiorul fructului, potrivit CaTine.ro.

Atenție la coajă

Dincolo de formă și de greutate, trebuie să verifici cu multă atenție și coaja. Aceasta trebuie să fie una rezistentă și fermă, fără crăpături sau nuanțe ciudate de culoare.

Coada este importantă

La fel ca în cazul acelei pete, care îți indică ce timp a petrecut fructul respectiv pe pământ la copt, trebuie să verifici și coada. Dacă este una verde, atunci evită să cumperi acel pepene roșu. A fost cules mult prea repede și este foarte posibil să fie încă necopt. Nici extrema cealaltă nu este una bună. O coadă mult prea uscată îți arată că pepenele este cam „trecut” și nu mai are aceeași consistență și textură ca unul potrivit de copt.

Citeste si:  Efectele miraculoase ale pepenelui
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: