Se spune ca unele alimente care sunt consumate in timpul unei sarcini pot duce la pierderea acesteia si nu este deloc un mit, fapt pentru care daca urmeaza sa devii mamica, iti propunem sa descoperi care sunt acestea.
Laptele nepasteurizat
Conform specialistilor, laptele nepasteurizat poate contine bacterii listeria, fapt ce poate duce, fara indoiala, la pierderea sarcinii timpurii, intrucat poate patrunde in placenta si poate duce la infectarea fatului.
Piersicile
Desi sunt gustuoase si sanatoase, in timpul sarcinilor n-ar trebui sa fie consumate, intrucat daca sunt mancate in exces poate spori riscul de sangerare. De asemenea, parul de pe coaja poate cauza senzatii de arsura ori iritare.
Branza moale
In timpul sarcinii, preparatele ca brie, feta, gorgonzola, Camembert si Roquefort, n-ar trebui sa fie consumate in timpul sarcinii intrucat poate consuma bacterii listeria si poate duce infectii.
Citeste si: Sfaturi de care trebuie sa tii cont daca esti insarcinata si vrei sa pleci in vacanta
Oua crude
Desi sunt sanatoase daca sunt consumate cu regularitate, in timpul sarcinii, ele n-ar trebui sa fie consumate crude, deoarece pot contine salmonela.
Stridii, scoici, midii
Daca esti adepta preparatelor marine, in timpul sarcinii ar trebui sa uiti de ele. Stridiile, midiile si scoicile ar trebui sa fie evitate intrucat pot cauza infectii ori avort spontan.
Rodia
Nici aceasta n-ar trebui sa fie consumata in timpul sarcinii, deoarece poate duce la contractii uterine. De asemenea, si sucurile ori conservele cu rodie ar trebui sa fi evitate. La fel si strugurii consumati in exces, deoarece incalzesc corpul si pot duce la avort spontan.