4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEE periculos! Cum predispune la infectii igiena intima

E periculos! Cum predispune la infectii igiena intima

Femeile care folosesc sapunul sau gelul de dus pentru ingiena intima se expun un risc crescut de a contracta si a raspandi boli cu transmitere sexuala.

 

Un studiu efectuat recent la Universitatea din California (Los Angeles, SUA) arata ca sapunul si gelurile de dus folosite in zona intima pot afecta tesutul si creste riscul de aparitie a herpesului genital, de contractare a chlamydiei si chiar a virusului HIV.

 

Coordonatorul studiului, Joelle Brown, a atras atentia ca exista “dovezi numeroase si de netagaduit” care arata ca folosirea produselor de igiena corporala in zonele intime produce un dezechilibru bacterian la nivelul zonei intime a femeii care devine, astfel, mult mai expusa diverselor afectiuni genitale.

 

Peste 140 de femei din Los Angeles au participat la studiul coordonat de Joelle Brown, prin care au raspuns la numeroase intrebari legate de obiceiurile de igiena intima si prin care au fost supuse mai multor teste ginecologice.

 

Rezultatele studiului publicat in jurnalul de specialitate “Obstetrics and Gynaecology” au aratat ca femeile care folosesc produse de igiena pentru spalarea zonelor intime, chiar si in interiorul vaginului, fac mai des candidoza si alte infectii bacteriene.

 

Ginecologul Sovra Whitcrof de la Clinica Surrey Park din Guildford a explicat ca problema provine si de la faptul ca multe dintre produse sunt parfumate, fapt ce duce la schimbare PH-ului natural si schimba nivelul de aciditate al vaginului.

 

Citeste si:  Cum sa te imbraci in functie de formele tale ca sa maschezi imperfectiunile

PH-ul natural este cuprins intre valorile patru si cinci. Daca acesta este scazut, scade concomitent si aciditate, fapt ce diminueaza, practic, protectia naturala a pielii impotriva bacteriilor ce se inmultesc mai usor.

 

“Adevarul este ca, atata timp cat femeia este sanatoasa, se spala pe exterior in fiecare zi cu un sapun cu PH special si cu apa, isi schimba lenjeria intima in fiecare zi, nu ar trebui sa apara probleme bacteriene, decat in cazul in care acestea sunt induse, spre exemplu, in urma unei partide de sex neprotejat sau din cauza unor medicamente care strica bariera naturala de protectie bacteriana a vaginului”, conchide ginecologul Sovra Whitcrof.

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: