8 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Cum iti afecteaza zaharul viata sexuala. Ia masuri acum!

Cum iti afecteaza zaharul viata sexuala. Ia masuri acum!

Inrolare trafic.ro

Consumul ridicat de zahar iti afecteaza viata sexuala, dar nu pentru ca iti adauga kilograme in plus la silueta, ci pentru ca te dezechilibreaza hormonal.

Zaharul se transforma in ficat, in momentul in care acesta este inundat de glucoza si de frutoza. Zaharul se transforma in lipide care, odata produse in exces, afecteaza productia de SHGB (sex hormone binding globulin). Acest hormon este in realitate o proteina sintetizata la nivelul celulelor hepatice si eliberata in sange, rolul principal al SHGB fiind sa lege androgenii si estradiolul circulant.

Asadar, productia de SHGB influenteaza nivelurile hormonilor testosteron si estrogen, al caror echilibru este esential pentru o viata sexuala implinita.

SHGB leaga testosteronul si estrogenul si elibereaza hormonii in circulatia sangvina. Corpul uman foloseste productia de SHGB pentru a controla eliberarea de estrogen si testosteron. Prea mult zahar consumat duce la o productie prea mare de SHGB, fapt care genereaza un dezechilibru hormonal intre testosteron si estrogen.

Acest dezechilibru se traduce prin pierderea apetitului sexual, scaderea energiei, cresterea riscului de aparitie a chisturilor ovariene, a disfunctiilor erectile, a aparitiei cancerului uterin la femei si a celui de prostata la barbati, dar si la amplificarea riscului de aparitie a bolilor de inima, a diabetului, a cresterii in greutate, a infertilitarii si a sterilitatii.

Unele persoane care sufera de dezechilibru hormonal pe fondul consumul excesiv de zahar pot avea ?i pilozitate excesiva la nivelul fetei.

Cat zahar trebuie sa consumam zilnic si de ce depasim limita

Nu degeaba toti medicii si oamenii de stiinta au emis avertismente in legatura cu consumul prea mare de zahar. Este chiar considerat mai periculos decat alcoolul si tigarile, fiind denumit „ucigasul tacut” din regimul alimentar de zi cu zi.

Recomandarea medicilor in ceea ce priveste consumul ideal de zahar pe zi este sa nu depasim 5 lingurite pe zi.

Chiar daca bem cafeaua sau ceaiul neindulcite, multi dintre noi avem un consum mai mare de zahar, provenit din alte produse mancate pe parcursul zilei, de la dulciuri la preparate care, la gust, nu sunt dulci.

Spre exemplu, 100 de grame de biscuiti Oreo contin 7 lingurite de zahar, 100 de grame de ciocolata Lion contin 10 lingurite de zahar, in timp ce o doza de bautura carbogazoasa tip cola contine 5 lingurite de zahar, pe langa coloranti si arome. Insa nu doar aceste produse dulci contin zahar in exces, ci si sosurile, dressingurile pentru salate, mustarul si ketchupul.

La fel si in cazul iaurturilor, mai ales cele light. Desi au continut scazut de grasimi, acestea au cantitati mari de zahar.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: