1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECum influenteaza TACEREA creierul

Cum influenteaza TACEREA creierul

S-a dovedit stiintific ca tacerea este extrem de importanta pentru creier. Mult mai importanta decat se credea pana acum.

In 2011, Finlanda a avut o campanie de marketing pentu atragerea turistilor axata pe cuvantul „LINISTE/TACERE”. Oamenii erau indemnati sa viziteze aceasta tara si sa experimenteze frumusetea tacerii. Sloganul folosit era: „LINISTE, va rog”. Pe online, s-a folosit fraza: # No talking, but action (Fara vorbe, doar actiune).

Eva Kiviranta manager social media pentru VisitFinland.com a declarat: „Am decis ca in loc sa spune ca este singuratate si cu adevarat liniste si ca nimeni nu spune nimic aici, sa imbratisam tacerea si sa promovam”.

Este posibil ca finlandezii sa fi dat lovitura. Pentru ca tacerea poate deveni din e in ce mai atractiva. Pe masura ce lumea din jur este tot mai galagioasa si mai aglomerata s-ar putea sa-ti doresti sa gasesti locuri locuri linistite, unde tacerea este produsul principal. Mai ales, ca studiile au aratat ca tacerea/linistea sunt mai importante decat crezi pentru creierul tau.

Regenerarea celulelor creierului poate fi o chestiune de liniste

In timpul un studiu realizat pe cobai si publicat in jurnalul Brain, Structure and Function (Structura si functiile creierului) s-au folosit diverse tipuri de zgomote si liniste si s-au monitorizat efectele pe care sunetul si tacerea le au asupra creierelor cobailor. Tacerea trebuia folosite pe post de control insa oamenii de stiinta au descoperit ceva incredibil.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citeste si:  Doctorii i-au spus că mai are un an de trăit! Drama neștiută a îndrăgitei Ancăi Sigartău

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: