22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETECum gatesti corect orezul! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

Cum gatesti corect orezul! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

Faptul ca exista o diferenta intre orezul pregatit acasa si cel de la restaurant nu este niciun secret pentru nimeni, insa daca obisnuiesti sa petreci ore in sir in bucatarie sau pur si simplu vrei sa stii retete pe care le poti gati rapid, in doi pasi si trei miscari, este musai sa citesti mai departe.

Ca sa gatesti un orez delicios trebuie sa-l speli foarte bine. Mai exact, conform specialistilor, pentru a indeparta praful, dar si amidonul fin care nu face decat sa transforme orezul intr-o pasta al carui gust nu e deloc placut nu trebuie decat sa-l clatesti bine, in cateva randuri. De asemenea, este musai sa folosesti apa rece si curata.

De asemenea, modul in care pregatesti orezul depinde si de tipul folosit. Spre exemplu, daca folosesti orez alb, cu bob lung, nu trebuie sa-l lasi la inmuiat, ci trebuie sa-l gatesti imediat. Orezul brun, in schimb, trebuie lasat in apa rece timp de 30 de minute, in timp ce orezul salbatic se lasa o noapte intreaga. Bucatarii apeleaza la acest truc pentru ca astfel nu doar ca se gateste mai usor, insa are si o cantitate mai mica de acid fitic, ce inhiba absorbtia de minerale precum calciu ori fier.

Ca sa-i conferi orezului un gust placut, precum la restaurant este important sa-l fierbi intr-o oala mare, iar mai apoi, cand incepe sa fiarba apa, adauga fie unt, fie ulei. Adauga apoi orezul si acopera oala. Fierbe-l la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand intreaga cantitate de apa este absorbita.

Citeste si:  Ce poti sa-i dai copilului in loc de lapte

Extra tips: In tipul fierberii nu ridica deloc capacul de pe oala, intrucat aburul este responsabil pentru inmuierea boabelor de orez. Condimentele se adauga la final, dupa ce ai oprit focul si, poti de asemenea, sa presari marar sau patrunjel, dupa gust.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: