12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăCASA SI GRADINACum alegi hota potrivită pentru bucătăria ta?

Cum alegi hota potrivită pentru bucătăria ta?

Inrolare trafic.ro

În bucătărie ne dedicăm gătitului, dar dorim și să evităm mirosurile neplăcute. În acest context, hota este o soluție utilă și necesară pentru a menține aerul proaspăt și curat în încăpere. Astfel, scopul principal al unei hote de bucătărie este să captureze și să elimine impuritățile care apar ca rezultat al gătitului. Rolul acestui dispozitiv este să elimine mirosurile neplăcute, nu să le filtreze. Rezultatul acestei acțiuni este un aer proaspăt și curat, nu doar în bucătărie, ci în întregul apartament.

Acest tip de curățare este necesar deoarece în timpul gătitului se eliberează diverse substanțe care afectează negativ sănătatea umană. În plus, în absența unei hote de bucătărie, fumul și praful se depun pe pereți și pe tavan, ceea ce necesită efectuarea frecventă a reparațiilor și a curățeniei suplimentare, care este destul de dificilă.

Astfel, o hotă de bucătărie de calitate poate rezolva aceste probleme, menținând prospețimea și curățenia în bucătărie, precum și în întregul apartament.

Cum alegi hota de bucătărie?

Atunci când alegi o hotă de bucătărie, trebuie să te decizi asupra tipului potrivit încă de la începutul renovării, înainte de a comanda mobilierul de bucătărie și de a efectua lucrările de finisare. În caz contrar, dispozitivul ar putea să nu se încadreze în spațiul prevăzut pentru el din punct de vedere al dimensiunilor și să deterioreze designul bucătăriei.

Înainte de achiziționarea unei hote de bucătărie, este necesar să selectezi tipul optim de curățare a aerului. Atunci când hota funcționează, aerul poate fi curățat în următoarele moduri:

  1. Extragere: aerul utilizat din bucătărie este aspirat în hotă și evacuat în exterior;
  2. Recirculare: aerul este aspirat în hotă, curățat în interiorul acesteia de către un sistem de filtre și apoi returnat înapoi în bucătărie. În acest caz, nu este necesară evacuarea către exterior.
Citeste si:  Iată care sunt cele mai importante accesorii pentru șeminee, în care merită să investești

Există și dispozitive cu tipuri mixte, care combină avantajele ambelor tipuri de hote – recirculare și extragere. La dorință, poți selecta modul de funcționare dorit – fie un ciclu închis, fie evacuare a aerului prin canalul de ventilație.

Acum știi care sunt diferențele dintre principalele tipuri de hote de bucătărie. Ce tip se potrivește exact bucătăriei tale depinde de preferințele personale, de cât și cât de des gătești, precum și de configurația și dimensiunile spațiului.

Totuși, instalarea unei hote de bucătărie este considerată cea mai bună opțiune din punct de vedere al igienei, deoarece aerul uzat „murdar” părăsește imediat încăperea, fără a fi inhalat din nou. Chiar și cu o filtrare puternică și bună, după câteva cicluri, calitatea aerului poate ridica întrebări. Prin urmare, dacă ești sensibil, încearcă să iei în considerare opțiunea de evacuare, nu de recirculare.

Sistemele de recirculare sunt convenabile în sensul că nu necesită conectarea la sistemul de ventilație din bucătărie, deoarece aerul nu este evacuat în exterior, ci circulă pur și simplu în interior prin filtre. Avantajul acestei soluții devine în același timp și dezavantajul său – filtrele trebuie schimbate frecvent pentru a menține aerul mereu curat și proaspăt.

Iată încă câteva sfaturi utile privind alegerea și utilizarea unei hote de bucătărie:

  • Conformitatea lățimii hotei cu lățimea plitei
Citeste si:  Confort și siguranță pentru cei mici: Totul despre leagăne și balansoare

Este important pentru aspectul estetic și eficiența funcționării. Lățimea hotei ar trebui să se potrivească perfect cu lățimea plitei. Aceasta este valabilă atât pentru modelele standard în „corpul” lor nativ, cât și pentru cele încorporate în dulapuri;

  • Ai grijă la alegerea culorii

Culoarea standard este albă. Dar dacă nu ai nimic alb în bucătărie, această componentă va ieși prea tare în evidență. Prin urmare, la alegerea modelului, acordă atenție nu numai caracteristicilor tehnice și dimensiunilor, ci și culorii;

Se pare că hota încorporabilă modernă nu îndeplinește doar o funcție utilă, ci servește și ca ornament pentru bucătărie. La alegerea corectă, acestea pot deveni, alături de chiuvetele de bucătărie, unul dintre elementele care contribuie la crearea unui interior distinct pentru bucătărie – un spațiu destinat în principal desfășurării activităților obișnuite. Să te afli într-o bucătărie cu un design bine gândit, unde totul este armonios, este mult mai plăcut. Gazda cu siguranță va aprecia acest lucru, deoarece își va petrece multe ore în bucătărie.

Acestea fiind spuse, este evident că hota de bucătărie contribuie la curățarea aerului pe care îl respirăm în apartament, sistemul de ventilație putând să ne protejeze de alergii, dureri de cap și oboseală ce pot apărea în timpul lucrului într-o bucătărie închisă. În plus, o hotă originală poate deveni un element suplimentar de decor. În orice caz, cu o hotă vei simți mai multă încredere în privința curățeniei aerului, dar și a pereților și mobilei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: