21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICopiii, mai afectati de canicula decat adultii

Copiii, mai afectati de canicula decat adultii

Inrolare trafic.ro

Temperaturile ridicate ridica mai multe riscuri pentru copii decat pentru adulti, pentru ca organismele celor mici nu sunt adaptate climatologic la fel ca cele ale oamenilor mai in varsta.

Afirmatia ii apartine sefului departamentului de pediatrie din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Loyola din Chicago,  Jerold Stirling.

Copiii nu se aclimatizeaza la fel de bine la caldura cum o fac adultii. Ei nu transpira la fel de mult. Astfel, micutii absorb caldura mai rapid, cu atat mai mult cu cat au trupurile mai mici, a declarat Stirling.

Specialistul american atentioneaza ca, din acest motiv, copiii nu ar trebui lasati sa astept in masina, spre exemplu, intr-o zi caniculara.

 Printre primele simptome care arata ca organismul micutului este afectat de temperaturile ridicate de afara sunt durerile de cap, ametelile, starea de voma, crampele musculare, irascilibitatea, oboseala, setea si gura uscata. In cazul copiilor foarte mici, mama poate analiza culoare urinei. Daca aceasta este mai inchisa la culoare, inseamna ca micutul este deshidratat.

Nu conteaza ce varsta are copilul, este periculos si chiar fatal. Chiar daca expunerea are loc pe o perioada scurta de timp si lasati fereastra la masina coborata, tot este periculos pentru ca in interiorul autoturismului este temperatura este mai ridicata cu cateva grade decat este afara iar, pe canicula, aerisirea oricum nu are loc cum trebuie.

Cele mai mari riscul la care este expus un copil lasat in caldura excesiva este atacul de cord sau, pur si simplu, decesul asociat caniculei, adauga Jerold Stirling.

Citeste si:  Cand e prea putina sau prea multa disciplina?

Insa vara este greu sa il tii pe cel mic si neastamparat in casa sau mereu la umbra. Insa, secialistul citat de ScienceDaily recomanda parintilor sa-si cheme in casa copiii la fiecare 20 de minute de joaca in aer liber, pe vreme caniculara si sa le dea sa bea aproximativ 250 de mililitri de apa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: