22 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETEChiftelute de orez umplute

Chiftelute de orez umplute

Este un fel de mancare international. Poate fi o parte din masa de pranz sau o cina delicioasa.

Ingrediente pentru 4 portii

300 gr orez
2 cepe
1 legatura arpagic
2-3 catei de usturoi
menta proaspata (pana in 20 de frunzulite)
200 gr carne de vita
200 gr carne de porc
paine veche fara coaja
1 ou
sare
piper

Mod de preparare

Se pune orezeul in aoa rece pentru 2 ore, apoi se scurge. Puneti un servet mare de masa, apoi asezati orezul intr-un strat uniform pe el.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie feliute. Arpagicul se spala, se usuca si se taie marunt. Frunzeele de menta se toaca marunt.

Carnea se taie bucatele si se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, arpagicul si menta. Se adauga painea facuta bucatele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. La sfarsit se adauga oul, care va lega toate ingredientele.(Daca vi se pare ca nu este suficient un ou , puteti adauga inca unul.)

Se ia cate putin din acest amestec si se fac chiftelute , intre palmele umezite. Apoi se ruleaza chiftelutele prin orez, apasati usor pentru ca acesta sa se prinda bine de carne.

Pe fundul unui vas de gatit la aburi se pune hartie cerata si asezati chiftele pe ea , cu putin spatiu intre ele, pentru ca se vor umfla. SE tine la aburi 45 de minute. Acestea se pot servi simple sau cu sos de soia. La o asemenea fel e mancare recomandat ca bautura este berea , vinul roze sau un ceai.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: