1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETECheat Day în dietă: Ce înseamnă și cum funcționează

Cheat Day în dietă: Ce înseamnă și cum funcționează

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna Cheat Day si ce importanta are atunci cand tii o dieta? Afla toate detaliile in acest articol!

Un Cheat Day este o zi pe săptămână în care persoanele care urmează o dietă mai restrictivă își permit să consume alimente nesănătoase sau indulgente fără a ține cont de restricțiile lor obișnuite. Acest concept își propune să ofere o pauză de la obiceiurile alimentare riguroase și să permită oamenilor să savureze mâncărurile pe care le apreciază fără sentimentul de vinovăție.

Cum funcționează Cheat Day?

Planificare

Cheat Day nu înseamnă să mâncați fără limită sau să vă supraalimentați cu alimente nesănătoase. Încă este important să aveți o planificare, să setați limite și să nu exagerați.

Ocurență regulată

Majoritatea persoanelor aleg să aibă o zi de Cheat Day o dată pe săptămână. Aceasta oferă un echilibru între restricțiile alimentare și posibilitatea de a savura mâncăruri preferate.

Controlul porțiilor

Deși este o zi în care vă puteți bucura de mâncărurile indulgente, nu înseamnă că trebuie să mâncați în exces. Controlați porțiile pentru a evita exagerarea calorică.

Bucurie și reducerea stresului

Aceasta zi poate ajuta la reducerea stresului asociat cu restricțiile alimentare și poate oferi o senzație de bucurie și satisfacție în timpul dietei.

Revenirea la rutină

După ziua de rasfat cum o mai putem numi, reveniți la obiceiurile alimentare sănătoase și la programul dvs. de dietă. Acest lucru vă va ajuta să mențineți progresul făcut în timpul săptămânii.

Citeste si:  Un nou workshop bebelu – “Alimentatia corecta, copiii si obezitatea”

Este important să țineți cont că nu toate dietele sunt compatibile cu conceptul de Cheat Day. În funcție de obiectivele dvs. de sănătate și de dietă, este bine să discutați cu un specialist în nutriție sau medic înainte de a include o zi de Cheat Day în planul dvs. alimentar.

Aceasta zi poate aduce un plus de satisfacție în timpul unei diete, dar trebuie să fie gestionat cu responsabilitate. Este important să vă planificați această zi, să vă bucurați de mâncărurile preferate și să nu lăsați să afecteze în mod semnificativ progresul dvs. în ceea ce privește obiectivele de sănătate și greutate.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: