Sunt sanatoase, au un aport caloric scazut, dar sunt bogate in vitamine si minerale. Vinetele sunt delicioase, motiv pentru care astazi iti dezvaluim un alt mod pentru a le gati.
Asadar, daca te-ai plictisit de salata clasica de vinete iti propunem sa le gatesti intr-un altfel, mult mai rapid.
Ai nevoie de:
– o vanata mare
– 200 de grame de branza feta
– coaja unei lamai
– 5-6 frunze de menta
– zeama obtinuta de la o lamaie
– o legatura de patrunjel
– ulei de masline
– sare
– piper
Mod de preparare:
Taie vanata pe lungime, sub forma de felii subtiri, de circa doi centimetri, dupa care trece fiecare felie prin ulei de masline.
Citeste si: Rasfata-ti simturile! Doua retete de bruschette delicioase, numai bune de savurat vara asta
Frige vinetele pe gratar sau intr-o tigaie grill, pe ambele parti. Asteapta sa se rumeneasca bine.
Intre timp, taie sub forma de cubulete mici branza feta, dupa care raspandeste-o pe feliile de vinete. Stropeste-le cu ulei de masline, rade coaja de lamaie si combin-o cu zeama. Apoi, condimenteaza cu sare si piper si adauga verdeturile.
Dressingul astfel obtinut pune-l peste vinetele la gratar si bucura-te de acest preparat, ce poate fi servit fie cu paine prajita, fie cu salata de rosii.