5 iunie , 2023
AcasăTIMP LIBERCe trebuie sa stii despre Martea Alba! Rugaciunea pe care trebuie sa...

Ce trebuie sa stii despre Martea Alba! Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti ca sa ai noroc

chilipirul-zilei.ro/

Martea Alba, care este cunoscuta, potrivit traditiei populare sub numele de Martea Dracului, Matcalaul sau Martile Oprite, deschide o serie de trei zile de sarbatoare.

Conform legendei, in aceste zile, oamenii nu au voie sa munceasca, intrucat Martea Alba era ”rupta din Inviere”. In aceasta zi, oamenii merg la biserica, impart oamenilor saraci si iau masa in familie.

De asemenea, oamenii nu au voie sa munceasca intrucat se spune ca vor orbi si nici nu se praseste porumbul, deoarece legenda spune ca va ploua cu piatra.

Oamenii trebuie, de asemenea, sa se roage, iar preotii recomanda sa se rosteasca rugaciunea de marti:

”Doamne Dumnezeul meu! Osandit stau inaintea Fetei Tale celei Sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie, o, Izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata.

Si ca sa-mi dai acest Dar, Stapane, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, invatatorule al credintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum Insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu, care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu, care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu, care ai auzit glasul Parintelui Ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El.

Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu, care stai in cer inaintea judecatorului Vesnic, si fa sa se indure de mine, ca ai multa indrazneala inaintea Lui. Intinde mana aceea, cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele, si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc, pana la capatul vietii mele.

Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu. Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor raposati, si sa-i odihneasca de nevoile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Sale. Amin.”, se arata pe Doxologia.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.