22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune despre tine faptul ca iti rozi unghiile

Ce spune despre tine faptul ca iti rozi unghiile

Inrolare trafic.ro

Un studiu realizat recent la Universitatea Montreal a conchis faptul ca o serie ce comportamente compulsive, precum rosul unghiilor, spun foarte multe despre personalitatea unui om.

Studiul a conchis ca persoanele care isi rod unghiile nu au rabdare in general se plictisesc si se frustreaza foarte repede. Aceste persoane pot sa se implice si in alte diverse comoprtamente repetitive concentrate pe proipriul corp precum smulsul genelor sau invartirea firelor de par pe degete.

Kieron O’Connor, profesor de psihiatrie la universitatea mai sus mentionata sustine ca indivizii care au astfel de comportamente repetitive sunt perfectionisti si nu se pot relaxa. Mai mult, aceste persoane nu pot indeplini sarcini intr-un ritm normal si sunt foarte nesatisfacuti atunci cand nu isi ating scopurile. Mai mult decat atat, profesorul sustine ca astfel de persoane au parte de plictiseala deseori.
Cu toate acestea, astfel de comportamente compulsive, precum rosul unghiilor care este cel mai des intalnit printre oameni, au si o serie de efecte pozitive. Astfel, persoanele care se comporta astfel reusesc sa se regleze emotional prin astfel de comportamente si totodata sunt mereu stimulate si energice.
Cercetatorii care au realizat studiul sustin ca astfel de compoertamente pot fi tratate prin inlocuirea obiceiurilor daunatoare cu diverse activitati competitive si prin eliminarea pe cat posibil factorilor care creeaza tensiunea de duce la rosul unghiilor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: