27 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăUTILECe se întâmplă cu contul tău Facebook după ce mori. Puțini utilizatori...

Ce se întâmplă cu contul tău Facebook după ce mori. Puțini utilizatori știu asta

Decesul unei persoane are întotdeauna un impact asupra societății. În timp ce în viața de zi cu zi, membrii familiei primesc un certificat de deces în urma pierderii unui iubit, această procedură nu este replicată pentru contul de Facebook al persoanei decedate. Dar ce se întâmplă cu profilul unui utilizator pe această platformă după trecerea lui în lumea de dincolo?

Desigur, nu toți se gândesc la soarta contului lor de Facebook dacă li s-ar întâmpla ceva. În lumea reală, familia primește un certificat de deces, dar în universul rețelelor sociale nu se petrece la fel. Familia persoanei decedate trebuie să deactiveze contul online pentru ca individul să nu mai apară activ. Totuși, există și alte opțiuni despre care puțini sunt conștienți. De exemplu, dacă ești conștient de iminenta ta plecare, îți poți programa contul să fie eliminat după decesul tău. Simplu și convenabil. Facebook are setări specifice pe care le poți găsi cu ușurință. Dacă nu optezi pentru această măsură, ai alternative.

„Puteți decide să vă ștergeți contul în mod definitiv în cazul decesului. Aceasta înseamnă că, odată ce ne este anunțată moartea ta, toate mesajele, fotografiile, postările, comentariile, reacțiile și informațiile tale vor fi șterse imediat și definitiv de pe Facebook. Profilul tău principal și orice alte profiluri Facebook vor fi, de asemenea, eliminate”, se specifică într-o notificare a aplicației.

Citeste si:  Nucile te scapa de moarte! Cum sa le consumi

Ce se întâmplă cu contul de Facebook după decesul unui utilizator

Cu toate acestea, dacă doriți să lăsați în urmă contul de Facebook ca un memento, puteți face acest lucru. Profilul se transformă într-un „profil comemorativ” după deces. Practic, va deveni o pagină în onoarea ta, gestionată de o persoană pe care o numești „contactul de moștenire”.

Facebook menționează: „Profilele comemorative sunt un spațiu în care prietenii și familia se pot reuni pentru a împărtăși amintiri după pierderea unei persoane”.

La profil va fi afișat „În amintirea lui…”. Astfel, prietenii pot împărtăși propriile amintiri – dacă setările de confidențialitate permit acest lucru – iar conținutul partajat pe acea pagină va fi vizibil pentru toți. Prietenii și familia pot trimite mesaje de condoleanțe în memoria persoanei iubite pe care au pierdut-o. Toți prietenii decedatului de pe Facebook pot accesa comentariile, fotografiile și tot ceea ce înseamnă profilul acestuia.

Dacă persoana a murit fără a fi contactată de „moștenitori” – puteți afla mai multe despre acest aspect în setările Facebook – atunci pagina de memorii nu va putea fi modificată sau ștearsă.

Sursa: cancan.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: