13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe fel iti afecetaza mancarea picanta organismul de fapt

Ce fel iti afecetaza mancarea picanta organismul de fapt

Inrolare trafic.ro

Mancarea picanta este recomandata in multe diete, insa foarte putina lume cunoaste cu adevarat felul in care alimentele iutite, picante, afecteaza organismul.

Studiile recente insa au scos la iveala felul in care mancarea picanta afecteaza organismul, iar concluziile sunt cu adevarat interesante. Este de mentionat faptul ca mancarea picanta paresa castige teren si ca alimentele iuti par sa fie din ce in ce mai prezente in alimentatia de zi cu zi a oamenilor.

Astfel, iata ce fel actioneaza mancarea picanta asupra organismului uman:

In primul rand, alimentele picante ajuta la scaparea de kilograme in plus. in special ardeii iuti, bogati in capsaicina, substanta ce accelereaza metabolismul. Mai mult decat atat, capsaicina accelereaza ritmul cardiac si stimuleaza cresterea temperaturii corpului, ajutand astfel organismul sa arda mai repede caloriile.
Tot ardeii iuti, bogati in vitaminele A si C care ajuta la stimularea organismului de a dizolva cheagurile de sange si astfel fluxul sanguin creste. Tocmai de aceea simtitm o stare de caldura in momentul in care consumam alimente picante.
Tot alimentele picante imbunatatesc starea generala a stomacului. Astfel, asigura secretia de suc gastric si totodata duc la pornirea mai rapida a digestiei la nivelul stomacului. Mai mult decat atat, digestia alimentelor picante duce la combaterea unora dintre bacteriile nocive pentru sistemul digestiv.

Insa, unele dintre cele mai importante efecte pe care alimentele picante le au asupra organismului uman sunt urmatoarele: ajuta la lupta impotriva gripei si sinuzitei, stimuleaza transpiratia si desfundarea nasului si lupta puternic impotriva stresului datorita nivelului foarte ridicat de endorfine si de serotonina.

Pe de alta parte, alimentele picante au si o serie de efecte nocive asupra organismului, insa destul de slabe. Astfel, consumul in exces de alimente picante poate duce la indigestie, iritarea colonului, gastrita usoara sau afectarea papilelor gustative.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: