13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe dureri fizice genereaza emotiile negative

Ce dureri fizice genereaza emotiile negative

Inrolare trafic.ro

Experimentam o arie foarte larga de emotii, de la fericire la tristete, de la veselie extrema la depresie. Fiecare dintre aceste emotii se rasfrange intr-un mod unic asupra corpului uman. Mai cu seama emotiile negative se fac „simtite” in zone ale trupului in moduri neasteptate!

 

Un exemplu clar consta in balanta chimica de la nivelul creierului. Daca creierul secreta serotonina, dopamina sau oxitocina, ne simtim bine, chiar fericiti. Daca corpul elibereaza cortizol pe fond de stres, avem trairi cu totul diferite, mai exact – negative. Toate acestea ne afecteaza trupul. Mai exact, genereaza dureri in diverse parti ale corpului.

 

Corpul nostru reflecta „lumea” noastra interioara, iar felul nostru de a fi se rasfrange, la randul sau, asupra trupului nostru. Iata cum!

 

Dureri de gat – persoanele la care apar cel mai des dureri sau simple jene la nivelul gatului sunt, de regula, inflexibile in caracterul lor, sunt incapatanate si refuza deseori sa vada si prin ochii altcuiva situatiile in care se afla. Sunt asa-numitele persoane cu „ochelari de cal”.

 

Dureri la nivelul umerilor – cu cat o persoana considera viata o povara mai mare, cu cat considera ca este mai neindreptati in viata, neapreciat si simte ca i se pun prea multe responsabiliti pe umeri, cu atat prezinta riscuri mai mari sa sufere de dureri la nivelul umerilor si chiar tinde sa mearga cu ei lasati.

 

Citeste si:  Alergia la animale. Tot ce trebuie sa cunosti pentru a nu suferi

Dureri de coloana – aceasta reprezinta „sustinerea” propriului trup si al vietii. Durerile care apar la nivelul superior al coloanei sunt specifice persoanelor care sufera de lipsa de sustinere emotionala, care nu se simt iubite si apreciate. Durerile care apar la nivelul mediu al coloanei vertebrala sunt asociate sentimentului de vinovatiei, de poticnire in trecut, de incapacitatea de adaptare si, mai ales, de incapacitatea de a oferi iubire. Pe de alta parte, durerile din josul spatelui sunt specifice persoanelor care sufera pe plan financiar, care sunt profund nemultumite de castigurile lor si traiesc cu teama zilei de maine.

 

Dureri de cot – acestea sunt specifice persoanelor greu adaptabile, care nu primesc cu greutate schimbari de directie si refuza experiente noi.

 

Dureri la nivelul soldurilor – si aceste dureri denota lipsa de flexibilitate, teama de schimbare, dar si o incapatanare exacerbata, precum si un egoism problematic.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: