22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECauze pentru dinti ciobiti

Cauze pentru dinti ciobiti

Un set perfect de dinti paveaza calea catre un zambet frumos, insa exista cativa factori ce pot cauza ciobirea si deteriorarea dintilor. Ca si rezultat, setul perfect de dinti al unei persoana si zambetul vor fi ruinate. Iata cauzele dintilor ciobiti:

Ruperea dintilor are multe cauze, atat interne cat si externe. India Times declara ca exista multe motive pentru care se poate ciobi un dinte. A mai adaugat si ca unele dintre ele sunt interne, cum ar fi deficienta de calciu in smalt, fapt care expune dintele unui mare pericol. Cauzele externe pot fi accidente, scrasnirea dintilor, inclestarea excesiva a gurii, bataile sau impiedicarile.

Semne si simptome
Un dinte rupt sau crapat poate prezenta multe simptome. Acestea pot include dureri groaznice atunci cand mesteci, musti sau iti expui dintii temperaturilor extreme. Durerea poate fi intermitenta, iar uneori stomatologii pot intampina dificultati in incercarea de a gasi dintele care cauzeaza discomfortul.

Remedii pe care le poti incerca acasa

Pliculet de ceai
Unul dintre remediile pentru dintii sparti poate consta in pliculetele de ceai. Ceaiul ajuta la ameliorarea umflaturii din gura in timp ce detoxifica corpul. Tot ce trebuie sa faci este a bei o cana de ceai cald. Dupa aceea scoti pliculetul de ceai din cana si il bagi in gura in zona afectata. Dupa aceea iti inchizi gura.

Citeste si:  Cum sa incetinesti procesul de imbatranire

Guma de mestecat
Pentru acest remediu vei avea nevoie de o guma de mestecat fara zahar. Acoperirea dintelui cu guma de mestecat fara zahar impiedica dintele spart sa iti taie limba, interiorul obrazului sau buza. In ceea ce priveste dieta, trebuie sa mananci mancaruri moi si sa eviti sa musti cu dintele afectat. In caz contrar risti sa agravezi situatia sau chiar sa iti pierzi dintele.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: