23 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăUTILECauți așternut pentru litiere pisici? Vezi informații care te ajută să cumperi...

Cauți așternut pentru litiere pisici? Vezi informații care te ajută să cumperi corect!

Inrolare trafic.ro

Alegerea litierei potrivite pentru pisică este importantă pentru bunăstarea acestui indragit animal de companie. Nici nu se pune problema să fie lăsată sa își facă nevoile oriunde sau în orice condiții. Pisica este un animal sensibil, cu nevoi care necesită atenția stăpânului. În această idee, cei care caută litiere pisici, ar trebui să știe cum să aleagă corect asternutul pentru acestea, pentru a fi potrivit pentru animăluțele de companie pe care le dețin.

Pisica este curată, lingându-se mare parte din timp tocmai pentru a fi cât mai curată. Cu toate acestea există un lucru pe care nu-l poate face singură: alegerea asternutului si curățarea tăvitei pentru litieră.

Tipuri de aşternuturi pentru litiere pisici

Alegerea aşternuturilor pentru litiera pisicii reprezintă o parte esențială a asigurării confortului și igienei pentru animalul de companie. Un aşternut potrivit nu doar că ajută la menținerea curățeniei, ci și la prevenirea mirosurilor neplăcute. O litieră curată și un aşternut potrivit nu doar că vor face pisica fericită, dar vor contribui și la păstrarea mediului casei curat și bine mirositor.

Citeste si:  Silueta este un concept larg utilizat în diferite domenii, precum arta, modă, fotografie sau design.

Litiere pisici cu așternuturi minerale

Acestea sunt cele mai răspândite pe piață și, de asemenea, cele mai ieftine aşternuturi pentru litiere pisici. Deși au un avantaj economic incontestabil, trebuie totuși înlocuite foarte des, altfel pisica le va evita. Prezentate sub formă de mici granule de siliciu sau de argilă, aşternuturile minerale sunt absorbante și rețin bine mirosurile. Singurul dezavantaj este că degajă mult praf și nu sunt recomandate pisicilor cu probleme respiratorii.

Nisipul de silicat este cunoscut pentru capacitatea să excelentă de absorbție a urinei și neutralizarea mirosurilor. Este format din cristale mici, care devin albe sau galbene când absorb lichidele. Este ușor de întreținut, deoarece nu necesită schimbare zilnică. Pur și simplu trebuie să se scoată bucățile murdare și să se adauge nisip proaspăt periodic.

Așternuturi aglomerate pentru litiere pisici

Proprietarii preferă adesea aşternuturile aglomerate. Fabricate cel mai adesea din argilă naturală redusă la pulbere, sunt foarte uşor de utilizat. După cum sugerează și numele lor, aglomerează urina pisicii în bile compacte care sunt foarte ușor de îndepărtat. Rețin perfect mirosurile și există chiar și unele parfumate.

Așternut vegetal pentru litiera pisicii

Acestea sunt fabricate din fibre vegetale și se prezintă sub formă de rumeguș sau granule. Puțin mai scumpe decât acelea minerale, sunt la fel de absorbante și controlează perfect mirosurile neplăcute. Așternutul vegetal este în întregime biodegradabil. Prin urmare, poate fi eliminat în compost sau chiar direct în toaletă. Nu conține praf, ceea ce îl face ideal pentru pisicile cu probleme respiratorii.

Citeste si:  Plante care alungă țânțarii. Trebuie neapărat să le ai în casă sau în grădină

Nisip de cristal pentru litiera pisicii

Aceste aşternuturi sunt cele mai scumpe de pe piață. Au o capacitate de absorbție foarte mare. Cristalele absorb urina pisicii în centrul lor. Unele au compuși specifici care schimbă culoarea cristalelor dacă urina pisicii prezintă modificări. Acest lucru este foarte util pentru pisicile cu probleme renale care trebuie monitorizate.

Aşternuturi din materiale naturale

Nu în ultimul rând, există aşternuturi pentru litiera pisicii fabricate din materiale naturale precum paie, lemn, hârtie reciclată sau fân. Aceste opțiuni sunt prietenoase cu mediul și pot oferi un alt nivel de textură și confort pentru pisică. Cu toate acestea, trebuie schimbate mai frecvent decât nisipurile de silicat sau cele din argilă, deoarece nu au capacitatea de aglomerare.

În final, trebuie spus că alegerea aşternuturilor potrivite pentru litiera pisicii este esențială pentru sănătatea și fericirea acesteia, precum și pentru confortul casei. Fiecare pisică poate avea preferințe individuale, motiv pentru care PetVet le propune clienţilor săi să experimenteze cu diferite tipuri de aşternuturi pentru a-l găsi pe cel mai potrivit pentru prietenul său blănos.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: