23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICat trebuie sa ia in greutate sugarul

Cat trebuie sa ia in greutate sugarul

Inrolare trafic.ro

Este deja proverbiala fixatia parintilor de a urmari constant greutatea bebelusilor in primul an de viata. Si chiar mai mult de atat – de a compara, ori de cate ori au ocazia, greutatea copilul cu cea a altor copii de aceeasi varsta.

Parintii ar trebui sa stie ca ritmul de dezvoltare al copiluluite prezinta variatii, nu este intotdeauna uniform. Dupa sarcina, copilul continua sa se dezvolte in ritm rapid, in principal in primele sase luni din viata sa. La varsta de 4-5 luni, bebelusul ar trebui sa-si dubleze greutatea, ajungand ca la un an sa si-o tripleze. De asemenea bebelusul poate porni cu o traiectorie rapida de evolutie a dezvoltarii somatice si de obtinere a capacitatilor, care poate fi urmata de o perioada de evolutie lenta.
Specialistii noteaza ca in primul an trebuie urmarita atent cresterea ponderala si nu a inaltimii copilului. Acest lucru se intampla deoarece curba de crestere a lungimii este mai stabila fata de curba de crestere a greutatii in primii doi ani si se individualizeaza mai mult din al treilea an. In functie de ritmul de crestere al copilului, intre inaltimea si greutatea sa trebuie sa existe o proportie corespunzatoare. Inaltimea si greutatea copilului sunt legate, in mare parte, de factori ereditari.
Un alt factor care influenteaza greutatea copilului este chiar temperamentul sau. Copilul „agitat” care se misca tot timpul, care de obicei doarme mai putin, este mai slab decat un copil mai linistit care se bucura de mai multe ore de somn.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: