13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMACHIAJCat de murdara este trusa de machiaj

Cat de murdara este trusa de machiaj

Inrolare trafic.ro

Orice produs are un termen de valabilitate, inclusiv produsele de machiaj. Dar cate femei se uita cu atentia la termenul de valabilitate si cate isi fac curatenie in mod periodic in trusa?

Prea putine. Multe femei aduna in trusa de machiaj (nu cea portabila), ci cea din toaleta sau de pe budoar o multime de produse. Astfel ca, ocazional, dau peste unul nefolosit de multa vreme si se intreaba „Oare o mai fi bun?”

Acesta este primul semn ca trebuie aruncat. In momentul in care o femeie isi pune o astfel de intrebare referitoare la un produs de machiaj inseamna ca acela este deja expirat. Dar nu doar expirarea este o problema in trusa de machiaj, ci si gradul de igienizare a produselor, mai ales al celor folosite in zona ochilor.

Sensibilitatea crescuta la mediul extern, lacrimatul si chiar aparitia iritatiilor sau a conjunctivitei sunt un alt semn clar ca produsele de machiaj sunt departe de a fi curate.

Fondul de ten

Pentru ca este tinut intr-un recipient special, acesta nu are prezinta, de regula, foarte multe bacterii. Atata timp cat este bine izolat, nu are un miros neplacut si acopera in continuare bine, fondul de ten mai poate fi utilizat.

Citeste si:  Care este diferența între baza de machiaj și primer

Atentie insa la orificiul prin care iese fondul de ten. De regula, aceasta este cea care contamineaza produsul care este ulterior intins pe fata. Tocmai din acest motiv orificiul trebuie curatat saptamanal.

Mascara

Acesta este unul dintre cele mai „murdare” produse de machiaj din trusa unei femei. Niciun mascara, chiar daca nu este terminat, nu trebuie tinut mai mult de trei luni. Doar in cazul utilizarii foarte sporadice, mascara poate fi tinut pana la cel mult sase luni.

Aproximativ 79% din toate produsele mascara sunt contaminate cu bacterii, iar acestea au mediul propice, umed si intunecos, pentru a se dezvolta: in tub. Iritatiile la ochi si conjunctivita sunt principalele efecte neplacute ale utilizarii unui mascara murdare.

Rujul sau glossul

Termenul de valabilitate al produselor pentru buze este destul de mare, aruncarea lor impunandu-se abia cand nu mai acopera asa cum trebuie. Si nici nu sunt atat de murdare, chiar daca sunt aplicate pe buze, tocmai pentru ca bacteriile nu prea salasluiesc in aceste zone.

Atentie insa! Nu imprumutati rujul sau glossul niciodata, caci pot apare iritatii si chiar herpesul.

Crema de fata

Atata timp cat, inainte de fiecare aplicare, mainile sunt bine spalate, crema de fata nu dezvolta germeni, putand fi folosita pana cand isi pierde omogenitatea. Totusi, in ceea ce priveste cremele care contin uleiuri din plante sau extracte de fructe, acestea trebuie aruncate dupa sase luni.

Citeste si:  Cum sa le oferi ochilor expresivitate cu ajutorul machiajului? Afla cele mai utile secrete

Pensulele de aplicare a fardurilor

Acestea sunt adesea foarte murdare tocmai pentru ca sunt curatate foarte rar. Daca cumva au fost folosite si de alte persoane, pericolul unei infectii, al unei iritatii sau cel al aparitiei cosurilor creste. Curatarea saptamana cu sapun si apa este ideala pentru mentinerea igienei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: