1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTUNSORICat de mult par este normal sa cada. Tot ce trebuie sa...

Cat de mult par este normal sa cada. Tot ce trebuie sa stii

Multi stim ca este absolut firesc sa ne cada pana la 100 de fire de par pe zi, dar habar nu avem cum „sa numaram” aceste fire pentru a putea stabili daca parul ne cade in mod normal, natural sau daca ar trebui sa ne facem ridicam probleme privind caderea excesiva a parului.

Zilnic este firesca sa iti cada intre 50 si 100 de fire de par pe zi, media generala invartindu-se in jurul cifrei de 80, sustine medicul dermatolog Francesca Fusco, care atrage atentia ca modul in care arata acele fire de par, astfel incat sa le poti „contoriza”, arata diferit de la persoana la persoana. Motivul? Podoaba capilara difera de la om la om, de la textura la lungime.

Medicul dermatolog Francesca Fusco sustine ca, pentru a stabili clar daca exista sau nu o problema capilara, putem sa analizam firul de par cazut. Daca la capatul firului, mai exact la radacina, putem observa un mic bulb alb, inseamna ca firul de par a cazut in mod natural si ca in urma lui, pe scalp, va creste un nou fir de par”. Daca acest bulb nu exista sau prezinta variatii de marime si culoare, atunci trebuie sa ne ridicam probleme cu privire la sanatatea podoabei capilare.

Citeste si:  Cele mai bune solutii si remedii impotriva caderii parului

Totodata, medicul dermatolog atrage atentia ca toamna este momentul anului in care cad mai multe fire de par decat deobicei. Este un soi de adaptare la anotimpuri: pe timpu verii, parul cade mai rar formand o mai buna protectie impotriva soarelor, in timp ce la final de august si in septembrie caderea firelor pare sa accelereze, cand de fapt reintra intr-un ritm normal.

Chiar daca mai cade par la periaj, la spalat pe cap, atat timp cat nu sunt smocuri de par, cat timp densitatea podoabei capilare nu se modifica in timp, inseamna ca nu exista nicio problema la nivelul scalpului!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: