28 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECât de des să înlocuiești salteaua și ce să iei în considerare...

Cât de des să înlocuiești salteaua și ce să iei în considerare atunci când cumperi una nouă

Indiferent dacă doriți să înlocuiți salteaua doar cu una mai mare sau pentru că vechea saltea nu vă mai oferă somnul corespunzător, specialiștii spun că înlocuirea mai deasă a saltelei este un lucru bun. De asemenea, deloc surprinzător, studiile arată că aproximativ două treimi din proprietarii de saltele raportează rate de satisfacție mai mari după înlocuirea vechii saltele cu un model mai nou.

Când trebuie să vă înlocuiți salteaua?

Ar trebui să luați în considerare cumpărarea unei noi saltele în mai multe cazuri.

Saltele ieftine

Dacă salteaua are mai mult de șapte ani vechime. O mulțime de factori afectează durata de viață a unei saltele. Unele tipuri de saltele, cum ar fi latexul și saltelele cu aer, sunt mai durabile decât altele și mai puțin sensibile la uzură. Obiceiurile de somn sunt alt lucru de luat în considerare, deoarece o saltea care este utilizată noapte după noapte se va deteriora mai repede decât cea care este folosită mai rar. Cu toate acestea, regula generală este că ar trebui să vă înlocuiți salteaua la fiecare șapte ani – indiferent de cât timp este acoperit patul în garanție.

Te trezești cu tot felul de dureri. Unele saltele oferă un sprijin general mai bun decât altele, indiferent de vârsta lor. Dacă vă treziți în dureri sau începeți să dezvoltați puncte de presiune care nu vă deranjau anterior, atunci ar trebui să vă gândiți să înlocuiți salteaua actuală – chiar dacă este destul de nouă.

Citeste si:  Adevarul despre pepenii cu mijlocul crapat si semintele albe. Secretul pe care fermierii nu vor sa-l afli

Salteaua are găuri adânci. Toate saltelele sunt predispuse la formarea de găuri la suprafață după o utilizare suficientă. Indentările se pot dezvolta, de asemenea, în locuri unde cei care dorm au concentrații mai mari de greutate. Îndoieli excesive și adâncimi mari dăunează ambele suportului oferit de saltea și pot provoca disconfort.

Corpul tău s-a schimbat de când ai cumpărat salteaua. Creșterea sau pierderea excesivă a greutății poate schimba modul în care simte salteaua, deoarece factori precum fermitatea și suportul preferat depind adesea de greutatea corporală. Diagnosticul medical este un alt punct de luat în considerare, în special în cazul tulburărilor de somn care afectează mai mult anumiți indivizi. De exemplu, apneea de somn îi afectează în principal pe cai care dorm pe spate (deoarece sunt mai predispuși la sforăit). O saltea destinata dormitorilor pe spate nu mai poate fi potrivită daca proprietarul a fost diagnosticat cu apnee în somn.

Ce trebuie să luați în considerare

Există mulți factori de performanță care trebuie luați în considerare la cumpărarea unei noi saltele și compararea diferitelor mărci și modele. Acești factori includ:

Dimensiunea: Cele mai multe saltele sunt disponibile în șase dimensiuni standard: Twin, Twin XL, Full / Double, Queen, King și California King. Unele modele vin în dimensiuni suplimentare (cum ar fi Full XL sau Short Queen). Acestea pot fi de asemenea disponibile în dimensiunile „împărțite” Regina, King sau California, care includ două saltele separate care pot fi împinse sau separate.

Citeste si:  Cea mai grava forma de migrena si cea mai simpla solutie a ei

Grosime: Majoritatea saltelelor au o înălțime de cel puțin 10 inci, deși grosimea saltelei variază de la mai puțin de 5 inci până la 15 inci. Greutatea corporală poate afecta grosimea dorită.

Durabilitate: După cum am stabilit, o saltea medie va funcționa fără o deteriorare excesivă timp de șapte ani înainte de a fi înlocuită. Cu toate acestea, durata de viață preconizată a unei saltele va depinde în primul rând de compoziția sa materială. Salteaua de spumă cu memorie medie are o durată de viață de șapte ani, în timp ce latexul și saltelele de aer au longevitate mai mare decât media, iar saltelele innerspring și hibrizii au o durată de viață mai mică decât media.

Capacitatea de adaptare: Unele saltele se potrivesc strâns pe corpul celui care doarme pentru a ajuta la alinierea coloanei vertebrale și pentru a împiedica dezvoltarea punctelor de presiune, în timp ce altele oferă puțin până la nici un fel de conformare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: