1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECand nu ai voie sa iei anticonceptionale. La ce riscuri te expui

Cand nu ai voie sa iei anticonceptionale. La ce riscuri te expui

Administrarea pastilelor anticonceptionale, fara indicatii concrete de la medicul ginecolog, pot sa iti afecteze organismul in mod negativ si sa te aduca in pragul unor afectiuni destul de grave. Asadar, iata cand nu ai voie sa iei anticonceptionale:

– Femeile care fumeaza ar trebui, sustin medicii, sa nu ia anticonceptionale dupa ureche. Viciul fumatului creste riscul aparitiei accidentelor vasculare si administrarea in paralel de anticonceptionale creste asptfel riscul aparitiei unor boli de inima. Daca Ai peste 35 de ani, fumezi si iei anticonceptionale, atunci riscurile sunt si mai mari, avand in vedere ca aceasta „combinatie” de factori poate duce la aparitia arterosclerozei.

– Femeile care sufera de unele boli de sange nu ar trebui nici ele sa foloseasca anticonceptionale. Este vorba in special de femeile care au suferit de tromboza, afectiune care presupune ca sangele se coaguleaza rapid, avand in vedere ca anticonceptionalele cresc riscul aparitiei formarii de cheaguri. Si in acest caz, administrarea de anticonceptionale poate duce la aparitia de tromboza venoasa profunda si totodata creste riscul de accident vascular cerebral si infarct miocardic.

– Nu in ultimul rand, femeiel care sufera de diverse boli hepatice sau afectiuni ale ficatului, ar trebui sa nu ia anticonceptionale. Nici femeile care sufera de diverse boli renale nu ar trebui sa ia pastile anticonceptionale, din cauza ca substantele din aceste pastile sunt pe deoparte sintetizate de ficat iar rinichii ajuta in eliminarea unora dintre ele din corp. Daca suferiti de afectiuni ale unora dintre aceste organe, administrarea anticonceptionalelor nu este deloc indicata. In cel mai rau caz, daca exista tulburari ale ficatului, anticonceptionalele pot sa modifice valorile enzimelor hepatice, ceea ce creste riscul aparitiei unor tumori canceroase.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: