Vă este groază să deschideți până și fereastra de teamă că vă veți lovi de căldura de afară, nu știți ce să mănâncați, orice vă pare to much (prea mult) sau prea greu de ingerat pe vremea aceasta?
Vă propun o alternativă, ușor de preparat, ușor de ingerat, delicată cu stomacul, însă suficient de sățioasă pentru o bună perioadă de timp.
Salată cu smochine și mozzarella
Inspirată din rețetarul lui Jamie Oliver, salata aceasta nu numai că îți ține de foame, dar este și o alternativă rapidă de a găti un prânz delicios sau o cină ușoară.
Pașii pentru această salată sunt simpli, ingredientele le puteți găsi în toate hipermarket-urile, deci sunt la îndemâna tuturor.
Iată de ce aveți nevoie și ce aveți de făcut:
Ingrediente:
O salată iceberg;
4 smochine mari, coapte;
1 bilă mare de mozzarella sau biluțe mici;
Busuioc după gust ( nu este un must have (neapărat), în caz că nu agreați busuiocul puteți renunța la el);
Ulei de măsline extravirgin;
Sare și piper după gust;
O lingură de miere de salcâm (dacă aveți la îndemână doar miere poliflora, este bună și aceea);
Zeamă de lămâie după gust.
Mod de preparare:
Defaceți fiecare frunză de la salată în parte și spălațile bine. Le tăiați fâșii de cca. un cm lățime și le așezați într-un bol.
Smochinele spălate în prealabil se taie în felii și se așează peste salata din bol.
Se ia mozzarella se scurge de zer, se taie în felii subțiri și la rândul ei se așează în bol cu celelalte ingrediente.
Două linguri de ulei împreună cu lingura de miere, sarea, piperul și zeama de la lămâie se amestecă într-un vas și se presară după gust peste salata noastră.
La sfârșit adăugam busuiocul tocat mărunt în ploaie.
P.S. Dacă faceți parte din acea categorie de persoane care nu pot avea o masă fără carne, vă vând un mic pont: puteți adăuga în această salată felii subțiri de prosciutto.