16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTUNSORICaderea parului la femei. Cauze neasteptate

Caderea parului la femei. Cauze neasteptate

Inrolare trafic.ro

Cele mai importante cauze pentru caderea parului la femei sunt fie de natura medicala, fie pe baza de stres.

Peste 40% dintre femeile din intreaga lume se confrunta cu caderea parului in anumite perioade ale vietii.

Iata care sunt dele mai des intalnite cauze pentru caderea parului la femei:

Nasterea:

Nivelul ridicat de hormoni din corpul femeii in timpul sarcinii impiedica firele de par care nu cresc sa cada. Dupa nastere, cand nivelul hormonilor revine la normal, parul incepe sa cada foarte repede. Timpul de recuperare poate dura si doi ani.
Pastilele contraceptive

Hormoniii care suprima ovulatia au efect negativ asupra firelor de par. In cele mai multe cazuri, acesti hormoni duc la subtierea firului de par insa daca este intrerupt tratamentul cu pastile contraceptive, parul poate sa inceapa sa cada in abundenta.
Medicamentele

Majoritatea medicamentelor pentru hipertensiune arteriala, boli de inima, artrita sau depresie favorizeaza caderea parului.

Sistemul imunitar

Un sistem imunitar afectat de alopecia areata ataca direct foliculii de par. In unele cauze daunele sunt permanente. In cazuri foarte rare, alopecia areata poate cauza caderea in totalitate a parului.

Stresul

Stresul poate cauza o cadere brusca a parului si poate fi declansat de probleme emotionale dar si de boli grave, interventii chirurgicale sau traume.

Citeste si:  Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza

Dietele

Dietele cele mai severe pot duce la caderea parului dupa 3 luni. Este vorba despre dietele care nu ofera organismului toti nutrientii necesari pentru o buna functionare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: