25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăCASA SI GRADINABujorii, florile de primăvară

Bujorii, florile de primăvară

Bujorii sunt florile pe care întotdeauna le asociez cu primăvară. Au flori mari și bogate, frunze luxuriante, iar parfumul lor este unic. Aceste plante au nevoie de o îngrijire minimă în momentul în care s-au stabilit în grădina ta. Partea frumoasă este că bujorii înfloresc din primăvară până în toamnă, așadar te poți bucura câteva luni bune de frumusețea lor.

Când se plantează bujorii?

Cea mai oportună perioadă de a-i planta este la începutul toamnei, începând cu luna septembrie până cel târziu la mijlocul lunii octombrie. Se plantează toamna pentru că au nevoie să se prindă bine de sol pe tot parcursul iernii. Dacă ai răsaduri, plantarea se poate face și la începutul primăverii.

Un lucru foarte important este să păstrezi o anumită distanță atunci când se face plantarea bujorilor pentru că aceștia se dezvoltă destul de mult și apoi vor avea nevoie de spațiu. Alege un loc luminos din grădină pentru că au nevoie de minim șase ore de soare pe zi.

Cum se udă bujorii?

Rădăcinile bujorilor sunt destul de sensibile, astfel încât nu au nevoie să-i uzi foarte des. Solul trebuie să fie umed, dar să nu bălțească și să fie fertilizat. Florile nu trebuie tăiate în primii trei ani de la plantare pentru că riști ca planta să nu mai înflorească.

Citeste si:  Cum să realizezi un terariu

Bujorii cresc repede dacă sunt plantați într-un loc potrivit și cu mult soare. Pentru că au multe frunze, din când în când trebuie să tunzi excesul pentru a îmbunătăți circulația aerului, evitând astfel îmbolnăvirea plantei.

Care sunt pașii pentru plantarea bujorilor:

  1. Alege locul pentru plantare: să fie mult soare și un sol afânat. Bujorii au rădăcini puternice și au nevoie de spațiu.
  2. Pregătește solul: să fie umed și afânat. Rădăcinile de bujor se introduc la o adâncime de 20-30 cm în sol.
  3. Rădăcinile se acuperă cu pămând de flori, iar după plantarea propriu-zisă se udă bine porțiunea de sol.
  4. Nu te panica dacă în primul an de viață, bujorii nu înfloresc atât de frumos sau dacă nu vor crește suficient de mult. Abia din al treilea an ai certitudinea că vei avea cei mai frumoși bujori din grădină. Nu uita că trebuie să fertilizezi pământul periodic.

Bujorii sunt ușor de întreținut, însă în perioada de caniculă au nevoie de cât mai multă apă. Fertilizează doar solul din jurul plantei, altfel există riscul ca florile să nu mai înflorească. Dacă florile bujorilor s-au ofilit, trebuie să le îndepărtezi pentru că există riscul să nu mai ai aceleași flori intens colorate și bogate.

Bujorii se pretează pentru orice decorațiune interioară, dar și pentru buchetul de mireasă.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: