Mai este putin pana de Halloween, iar daca vrei sa-ti surprinzi micutii poti pregati un desert delicios si foarte atratos. Iata cum se prepara biscuitii glasati pentru Halloween.
Ingrediente pentru biscuiti:
200 g unt
200 g zahar
400 g faina
1 ou
5 ml vanilie
Pentru glazura:
330-350 g zahar pudra cumparat
2 albusuri
3 lingurite zeama lamaie
coloranti alimentari, preferabil in gel
Mod de preparare:
Mixam bine untul cu zaharul, pana capata un aspect “pufos”. Adaugam sarea, esenta, oul, amestecam bine si adaugam faina.
Framantam bine, luam bila de aluat, o invelim in folie de plastic si o dam la frigider timp de 2 ore.
Daca vreti sa fie gata mai repede, intindeti aluatul cu sucitorul intre 2 hartii de copt, si dati-l la frigider asa. Se va intari mult mai repede.
Dupa ce s-a racit, intindem aluatul pe blatul de lucru, pudrat bine cu faina, decupam formele si punem in tava tapetata cu unt sau cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 8-15 minute. Aveti grija, sa nu lasati prea mult, verificati des dupa cele 8 minute, s-ar putea sa fie gata mai repede. Cand marginile incep sa devina usor aurii, sunt gata. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Mod de preparare glazura:
Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se amesteca bine, nu spuma. Se adauga zaharul pudra cernut initial si se mixeaza bine pana la omogenizare.
Impartim glazura in atatea parti cate culori dorim, lasand mai putin pentru culorile mai putin folosite, cum ar fi negru.
Daca vrem sa cream textura, mai trecem o data cu aceeasi culoare dupa uscarea completa. Daca vrem sa adaugam ochi, frunze, texte, la fel, asteptam sa se usuce, cca 30-50 min.
Sursa: justlovecookin.com