23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEBeneficiile ceaiului de soc: planta aromata care te tine departe de boli!

Beneficiile ceaiului de soc: planta aromata care te tine departe de boli!

Inrolare trafic.ro

Beneficiile ceaiului de soc sunt cunoscute de sute de ani in numeroase colturi ale lumii. Planta, originara din Europa, Africa si Asia, a fost adoptata si de alte regiuni geografice, tocmai datorita proprietatilor sale terapeutice unice.

 

Socul este totodata invaluit intr-un aer mistic, multe legende incluzandu-l in istorisirile lor. Una dintre ele este cea care spune ca Iuda s-a spanzurat de un arbore de soc. In prezent, florile acestei plante cu aroma incantatoare sunt folosite mai putin in basme si mai mult pentru prepararea ceaiului, a bauturilor racoritoare de vara (cine nu adora socata?) si a altor remedii naturiste traditionale.

Efectele terapeutice ale ceaiului de soc

Florile de soc contin acizi grasi esentiali, calciu, vitaminele A, B1, B2, B3 si C. Totodata, ele furnizeaza cantitati importante de fitochimicale, precum betulina, flavanoizii, glicozidele, quercetina si betacarotenul. Acesti antioxidanti extrem de potenti protejeaza celulele sanatoase de actiunea nociva a radicalilor liberi, molecule care pot conduce la formarea celulelor canceroase in corp.

 
Citeste continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/ngCPQG )
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: