23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEBANI din BUZUNAR pentru serviciile la CERERE! În spitalele de STAT se...

BANI din BUZUNAR pentru serviciile la CERERE! În spitalele de STAT se va PLĂTI ca la PRIVAT

Inrolare trafic.ro

Spitalele publice ar putea presta servicii medicale şi în regim privat, în afara programului obişnuit, la cererea pacientului, potrivit unui proiect de lege semnat deja de 102 parlamentari. Aşa se face că orice asigurat care va dori servicii medicale la cerere, nu urgenţe, va scoate bani din buzunar, chiar dacă merge într-un spital de stat.

Potrivit proiectului, prestarea serviciilor medicale la cererea pacientului, în regim privat, în spitalele publice, se realizează numai în afara orelor de program ale personalului solicitat şi în afara orelor de gardă, fără a afecta activitatea de bază a spitalului. Actele medicale în regim privat, la cererea pacientului, pot fi asigurate numai de personalul medical cu contract de muncă din spitalul public respectiv, cu excepţia cazurilor în care, la cererea şefului de secţie din spital, cu acordul directorului medical şi cu avizul favorabil al managerului, sunt solicitaţi alţi medici din sistemul public sau privat.

Îţi alegi doctorul, treci pe la casierie Proiectul mai prevede că pacienţii pot alege în mod expres un medic curant pentru un anumit act medical, în timpul programului normal de lucru, pentru care se va achita un onorariu prestabilit prin acordul părţilor, în condiţiile reglementate prin ordin al ministrului sănătăţii. Serviciile şi actele medicale efectuate la cererea pacientului în spitalele publice pot fi decontate prin intermediul unei poliţe de asigurare complementare, încheiată de pacient cu un asigurător.

CONTINUAREA AICI

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: