26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIBaiat sau fata ? Oare cu ce sunt insarcinata ?

Baiat sau fata ? Oare cu ce sunt insarcinata ?

Multe femei se intreaba atunci cand raman insarcinate asupra sexului copilului. Daca in trecut era foarte greu de aflat inainte de nastere sexul copilului, acum sunt din ce in ce mai multe metode, parintii afland raspunsul la intrebarea care ii macina relativ simplu si in timp scurt. Care sunt metodele comune de a afla?

Ultrasunetele
Cea mai neinvaziva tehnica pentru a afla acest lucru este cea a ultrasunetelor. Se recomanda un control de acest fel intre saptamanile 18 si 22, asa ca indiferent cat de nerabdatoare esti, va trebui sa mai astepti deoarece inainte de aceasta varsta, organele genitale ale micutului nu sunt suficient de bine dezvoltate pentru a putea vedea cu exactitate daca este vorba de un baiat sau de o fata.

De asemenea, odata depasit acest interval, este posibil ca daca copilul va sta mai ghemuit va face greoaie o identificare corecta a sexului copilului.

Amniocenteza si CVS-ul
Exista si teste invazive precum amniocenteza si CVS-ul care testeaza genetic sexul copilului. Din nefericire, acestea pot cauza probleme copilului.

Amniocenteza de exemplu, poate conduce la infectii intrauterine sau avort spontan de aceea se recomanda efectuarea acesteia cu cea mai mare grija si doar atunci cand nu exista alte solutii. Va recomandam in cazul in care alegeti aceasta metoda consultarea medicului de specialitate si angajarea unui specialist care are o mare experienta in amniocenteza. Procedeul mai poate fi recomandat de catre medicul obstetrician atunci cand acesta obesrva anumite modificari in urma ecografiilor, cerand astfel un test genetic mai amplu.

Citeste si:  Ce sa faci pentru a preveni "furia laptelui"?

Cum te pregatesti de sarcina?

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: