Nativul fiecarei zodii poate aprecia frumusetea naturii, dar o face in mod diferit pentru ca fiecare semn zodiacal prezinta o energie aparte care-l atrage catre anumite plante.
BERBEC
Caprifoiul, ciulinul cu floarea sa de culoare lila, menta, crinul tigru, muscata, ceapa si nalba. In afara de muscata si de crinul tigru, celelalte plante prezinta salbaticia, dar si capacitatea de impunere in natura prin raspandire pe care le au si nativii din Berbec.
TAUR
Trandafirul, macul, campanulele (clopoteii albastri in ciorchine), margareta, primula, violetele, chiparosul, marul si para. Toate plantele din aria Taurului sunt construita, prin natura lor, intr-o structura tip ciorchine, fapt care denota nevoia de structura organizata dupa care se ghideaza Taurii.
GEMENI
Lacramioarele, lavanda, mirtul, feriga, orhideea, crizantema, liliacul si azaleele. In randul plantelor afiliate zodiei Gemeni se diferentiaza cele usor salbatice, cat si cele crescute cu mare atentie in spatii semi-inchise, fapt care denota dualitatea specifica Gemenilor.
RAC
Talpa ursului, zorelele, crinul, nufarul, magnolia si varza. Toate plantele aferente zodiei Rac se remarca prin maiestria dezvoltarii lor, dar si prin fragilitatea lor si prin aspectul lor sezonier, fapt care denota si natura fragila a Racului, precum si importanta „sincronizarii”, a „momentului potrivit” care poate face diferenta intre succes si esec in viata nativului acestei zodii.
LEU
Floarea soarelui, galbenelele, rostopasca, floarea pasiunii, rozmarinul, dalia, heliotropul, maslinul si pomii cu citrice. Natura exotica, dar si salbatica a plantelor specifice acestei zodii se regasesc, de altfel, si in natura nativului din Leu.
FECIOARA
Narcisa, crizantema, toate plantele cu flori mici si colorate, ciresul si toate formele de copaci care fac seminte/nuci. Aspectul sezonier si conceptul de admiratie fata de sine se regasesc, deopotriva, in aceste plante, precum si in firea nativilor din Fecioara.
BALANTA
Trandafirul, albastrelele, menta, margaretele, fructele de padure, prunul si hortensia. Toate plantele specifice Balantei necesita echilibru in natura pentru dezvoltare, la fel ca nativul acestei zodii.
SCORPION
Rododendronul, vascul, suzana cu ochi negri, orhideea-maimuta, anemonele, cactusul si gardenia. Sunt flori/plante pretentioase care cresc in conditii specifice, la fel cum este si Scorpionul a carui evolutie in viata este puternic influentata de circumstantele in care se afla.
SAGETATOR
Garoafele, papadia, clematitele, bujorul, moscul, lamaia, dudul, salvia si stejarul. Vegetatia preferata de Sagetator arata nevoia de radacini fara de care nu se pot dezvolta, precum si importanta radacinilor familiale si morale in viata fiecarui Sagetator.
CAPRICORN
Iedera, panselutele, trei frati patati, albastrelele, canepa, cameliile, magnolia, pinul, ulmul si cucuta. Caracterul aparte al florilor specifice zodiei Capricorn arata si natura deopotriva aparte a nativilor acestei zodii, prin capacitatea de a intelege lumea in profunzimile sale.
VARSATOR
Orhideea, solidago, napul indian, strelitia supranumita „Pasarea Paradisului”, gladiolele, kiwi si maslinul. Toate aceste plante se remarca prin natura lor exotica, parca provenita din alta lume, iar aceasta trasatura se transfera si Varsatorului, nativii acestei zodii obisnuind sa treaca prin viata intr-o realitate propriu, intr-un cocon de visare aparte, detasat parca de realitatea de zi cu zi a majoritatii.
PESTI
Nufarul, muschiul de copac, galbenelele, clematitele, liliacul, salcia, glicina si orice fel de plante care se traiesc in apropierea apei. Un aspect comun al acestor plante este natura lor expansiva, toate avand capacitatea de a de dezvolta in spatiu, de a atarna, de a se catara sau de a-si mari, pur si simplu, ciorchinele, iar aceasta caracteristica este corelata cu firea expansiva si prietenoasa a nativilor din Pesti, care se simt cu adevarat in largul lor si se pot dezvolta doar daca prezinta mediul propice, cel care ii accepta.