Toamna a venit cu mirosul imbietor al aromelor puternice. A venit cu toate frumusetile ei, cu toata mangaierea frunzelor cazute, cu soarele care duce o lupta continua zilnic pentru a-si strecura razele printre nori.
Fotoliul parca asteapta sa ne leganam in el, paturile se bucura la atingerea pielii noastre, iar semineul tuseste de dorul lemnelor proaspat arse.
Copii asteapta de zori dulciurile toamnei, duc dorul mirosurilor cuptorului incins cu bunatati inchise inauntru. Totul suna foarte frumos chiar si intr-o perioada a anului mohorata.
Astazi invatam sa gatim un chec plin de aroma, plin de savoare, plin de rafinament, plin de gust.
Chec cu portocale
Ingrediente:
200 g margarina
200 g faina
200 g zahar
4 oua
Esenta de vanilie
Coaja rasa de lamaie
Bucatele de portocala din dulceata
Mod de preparare:
Se freaca bine margarina cu zaharul
Se adauga treptat cate un galbenus de ou
Se adauga faina cate putin si se amesteca bine
Batem spuma albusurile si le incorporam in amestec
Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa si bucatelele de portocala, amestecand usor.
Ungem o tava cu unt si adaugam continutul in tava.
Adaugam in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 min.