22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAlimentele care ii fac rau creierului tau

Alimentele care ii fac rau creierului tau

Exista anumite alimente care ii fac rau creierului tau, crescand astfel riscul aparitiei dementei.

Expertii in nutritie au vorbit despre modul in care creierul poate fi afectat de ceea ce mancam. Iata care sunt alimentele care ne pot face cel mai mult rau, la nivelul creierului.

Exista numeroase alimente pe care le avem in dieta si care ne afecteaza sanatatea cerebrala. Afla de mai jos care sunt acelea.

1. Alimente procesate sau semipreparate

Acestea au un impact asupra sistemului nervos centrat si mai si sporesc riscul dezvoltarii de tulburari cerebrale degenerative.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca alimentele sarate afecteaza presiunea sanguina si sunt foarte dure cu inima.

Studiile arata ca alimentele sarate pot afecta si functia congnitiva si sa impiedice abilitatea de a gandi. Cu alte cuvinte, afecteaza inteligenta.

Alimentele sarate si nicotina au aceleasi efecte ca si drogurile.

2. Alcoolul

Alcoolul consumat in cantitati moderate, nu produce probleme, insa acum vom vorbi despre alcoolul in exces. Atunci cand este consumat zilnic, in cantitati ridicate, celulele cerebrale sunt afectate.

3. Mercurul

Atunci cand este ingerata o cantitate mai mare de mercur, intregul organism este afectat, iar toxicitatea acestuia provoaca o ruptura la nivelul lantului celular cerebral.

4. Sucurile acidulate

Sucurile acidulate, pe langa faptul ca duc la aparitia diabetului de tip 2, cresc si riscul de aparitie a dementei.

Citeste si:  Creierul tau si pudra de cacao

5. Zaharul

Consumul de zahar afecteaza si functionarea creierului. Consumul pe termen lung de zahar poate duce la o multime de probleme neurologice si sa interfereze cu buna functionare a memoriei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: