In timpul sarcinii, majoritatea gravidutelor isi iau o multime de precautii si isi fac nenumarate griji in legatura cu sanatatea lor si a ghemotocului pe care il poarta in pantece. Pe langa grijire referitoare la patut, carucior, hainute si alte obiecte necesare, si alimentatia mamicii este un subiect extrem de important care nu trebuie sa lipseasca din discutiile cu medicul.
Dupa cum probabil deja stii, exista o multime de sfaturi si contraindicatii cu privire la alimentatia femeii in timpul sarcinii. Specialistii considera ca o graviduta nu ar trebui sa consume alimente care pot contine bacterii daunatoare deoarece sistemul ei imunitar este slabit, iar organismul ei nu mai functioneaza la fel de bine pentru a se putea lupta cu acestea.
Din aceasta cauza, din categoria alimentelor care nu ar trebui sa existe in alimentatia ta in timpul sarcinii, le amintim pe urmatoarele:
– carnea cruda sau specialitatile din carte de tipul “crud-uscat”
– branza mucegaita (“blue cheese”)
– peste-spada, rechin, scrumbie
– pate de ficat preparat in casa
– sosuri pe baza de ou crud
– sushi
– varza de Bruxelles.