23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEAlimente care nu se strica si nu expira niciodata

Alimente care nu se strica si nu expira niciodata

Iti faci provizii pentru o potentiala situatie de urgenta? Fructele uscate si tonul la conserva vor rezista destul timp in camara. Daca doriti alimente care sa aiba un termen de valabilitate nedeterminat, apelati la aceasta lista.

1. Amidon de porumb
Amidonul de porumb, care este utilizat in mod obisnuit ca agent de ingrosare pentru alimente, cum ar fi sosul, este de obicei utilizat in cantitati mici, incat o cutie ar putea, literalmente, sa dureze o viata. Pentru a pastra amidonul pe termen nelimitat, nu uitati sa il pastrati uscat, bine etansat si depozitati-l intr-un loc racoros.

2. Otet alb distilat
Otetul este foarte acid, de aceea este folosit pentru a mentine alimentele proaspete. Pe cont propriu, poate sa ramana proaspata de ani de zile.

3. Fasole uscata
Fasolea uscata poate ramane in siguranta pe o perioada nedeterminata. Acestea vor tine mai mult timp sa se inmoaie cand sunt gatite si nu se vor inmuia complet, dupa circa 1-2 ani. Dar fasolea uscata nu isi pierde valoarea nutritiva odata cu varsta, prin urmare, termenul de valabilitate este clasificat ca indefinit.

4. Miere
Mierea este cunoscuta ca singura mancare care dureaza cu adevarat pentru totdeauna, datorita muncii albinelor si a chimiei sale magice.

Nectarul care vine de la flori se amesteca cu enzimele din interiorul albinelor care o extrag, iar aceasta schimba compozitia nectarului, prin urmare, descompunand-o in zaharuri simple care sunt depozitate in faguri.

Citeste si:  Mic dejun de dieta! Idei de meniu ca sa dai jos kilogramele in plus

Enzimele din stomacul albinelor si ventilarea din aripile albinelor fac un lichid atat acid cat si cu umiditate scazute, care sunt cu adevarat invazive pentru dezvoltarea bacteriilor.

5. Cafea instanta
Atata timp cat cafeaua instant este sigilata in vid, aceasta va dura nelimitat.

6. Sare
Sarea de mare, sarea de masa sau kosher va ramane la fel de proaspata ca si in ziua in care a fost cumparata. Clorura de sodiu este un mineral care este luat de pe Pamant, prin urmare, permanenta sa nu ar trebui sa fie o surpriza.

De asemenea, a fost folosita de ani de zile ca un instrument pentru conservarea alimentelor deoarece ajuta la indepartarea umiditatii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: