21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAlege momentul cand sa devii mama

Alege momentul cand sa devii mama

Inrolare trafic.ro

Un copil, mai ales primul, este un pas important in viata, daca nu unul dintre cei ami importanti pe care alegi sa-i faci. Sunt multi factori care sa dicteze insa cand si de ce este momentul potrivit pentru o femeie sa devina mama.

Conteaza maturitatea, situatia financiara si alte lucruri importante pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a lua decizia cea mare. Pentru a te ajuta, noi iti oferim cateva sfaturi pe care e bine sa le iei in considerare inainte de a deveni o mamica.

Sfaturile pentru tinerele care vor sa devina mame

1.Stilul de viata.
In primul rand trebuie sa iti analizezi stilul de viata, in functie de care poti decide daca e momentul sau nu sa devii mamica. Obiceiuri mai mult sau mai putin bune precum fumatul, consumul excesiv de alcool sau de droguri ilegale nu sunt nicidecum compatibile cu acest rol. De aceea trebuie sa renunti la toate acestea inainte de a ramane insarcinata pentru a te asigura de sanatatea viitorului tau copil, atat pe perioada sarcinii cat si in prima sa perioada de viata. Fumatul de exemplu, reprezinta un risc major in timpul sarcinii dar si in primele luni de viata ale copilului.

2. Analizeaza-ti bugetul.
Aveti in familie destui bani pentru un suflet in plus? Costurile nu se vor rezuma doar la perioada sarcinii si nastere. Si dupa acest moment ai nevoie de bani suficienti pentru medic, scutece, haine, mancare etc.

Citeste si:  Consumul de cafea in timpul sarcinii

3. Sanatatea.
Fa un control complet la medicii specialisti in care sa-ti analizezi starea de sanatate din toate punctele de vedere. In cazul in care ai nevoie de medicatie permanenta, verifica daca aceasta este sigura in cazul unei sarcini iar daca nu, incearca sa discuti cu doctorul cu privire la ce poti sa faci pentru a renunta la ele sau a le inlocui cu alte tratamente mai sigure.

4. Ai o cariera?
Asigura-te ca poti sa iti iei concediu de maternitate si ca nu iti vei pierde slujba. Eventual, poti discuta cu viitorul tata si alege calea cea mai buna atat financiara cat si din punct de vedere al carierei. Statul acorda doi ani pentru ingrijirea copiilor nou-nascuti dar o face atat pentru mama cat si pentru tata, la alegere. Discutia despre cine si de ce trebuie sa-si ia acest concediu e neaparat sa fie inainte de a lua decizia cea mare. Cel mai bine ar fi insa, sa o faci tu, ca mama, pentru ca primele sase luni sunt importante pentru bebe, care trebuie alaptat si ingrijit asa cum tatal nu o poate face.

5. Asigura-te.
Incheie o polita de asigurare suplimentara, medicala si studiaza posibilitatile de a incheia una si pentru cel mic. Riscuri sunt intotdeauna indiferent de situatie de aceea e bine sa te pazesti dinainte de orice pericol.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: