22 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEAi parul gras la radacina si uscat la varfuri? Iata cum sa-l...

Ai parul gras la radacina si uscat la varfuri? Iata cum sa-l ingrijesti

Sunt persoane care se confrunta cu o singura problema a parului si li se pare deja prea mult, insa ce te faci cand ai mai multe probleme la un loc.

Ce este de facut atunci cand ai parul gras la radacini si uscat la varfuri? Desi radacinile iti indica faptul ca trebuie sa te speli, asta sensibilizeaza si mai mult portiunile uscate.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a reusi sa te ingrijesti corect

1. Cum sa te speli pe cap

Evita sa te speli pe cap zilnic, desi parul ta cere asta. Nu faci altceva decat sa stimulezi secretia de sebum.

Specialistii sustin ca este indicat sa te speli pe cap la 2-3 zile, deoarece portiunile uscate de par au nevoie si ele de hidratare.

Alegerea samponului este si ea foarte importanta. La radacini este indicat sa folosesti un sampon special pentru scalp gras, in timp ce la varfuri este bine sa te speli cu un sampon hidratant, bland si nutritiv. Ecita pe cat posibil sampoanele 2 in 1.

In perioada dintre spalari, daca parul este mult prea gras la radacina, foloseste un sampon uscat si incearca sa te coafezi in asa fel incat sa nu se observe.

2. Foloseste masca de par si balsam

Citeste si:  Cum sa arati mai tanara folosindu-te de coafura. Evita aceste greseli!

Pentru varfurile uscate este indicat sa folosesti balsam si masca de par. Nu uita sa o aplici de fiecare data, insa evita radacinile.

3. Clatirea parului

Clatirea este si ea foarte importanta. Te ajuta sa eviti ingrasarea la radacina si uscarea la varfuri. Apa de clatire trebuie sa fie calduta, pentru a nu usca si mai tare parul.

4. Uscarea parului

Uscarea cu feonul nu este indicata in cazul problemei tale. Acesta va usca si mai tare varfurile si va stimula sebumul la radacini din cauza fierbintelii.

Daca nu poti renunta la feon, incearca sa folosesti o temperatura mai scazuta.

5. Taparea parului

Dupa spalare, tapeaza parul la radacina, il va ajuta sa respire si sa se ingrase mai greu.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: