23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAdevarul despre oprirea intentionata a menstruatiei! Cat de sigura este

Adevarul despre oprirea intentionata a menstruatiei! Cat de sigura este

Pe timpul verii, dar mai ales in perioada vacantelor, multe femei aleg sa-si opreasca menstruatie, sa o amane pana cand trece concediul. Insa, specialistii sustin ca procedeul poate aduce cu ea probleme de sanatate grave.

Dr. Kathryn Wright sustine ca amanarea perioadei menstruale este o chestiune ce tine de alegerea personala, insa poate produce anumite dezechilibre hormonale.

„Suprimarea perioadei menstruale prin contraceptie hormonala impiedica cresterea mucoasei uterului, impiedicand nevoia de a se desprinde si deseori suprima ovulatia, indepartand astfel semnalul pentru a fi eliminat. Acest lucru poate duce la un dezechilibru hormonal, la sangerari grave, anemie si chiar la cancer uterin „, a declarat medicul.

Metodele prin care poti amana ciclul menstrual sunt diverse, insa cea mai cunoscuta este cea cu anticonceptionale.

In cazul in care nu ai mai luat pastile pana acum, poti amana abia luna viitoare. Daca iei deja anticonceptionale, tot ce trebuie sa faci este sa renunti la pauza de 7 zile, sa incepi un nou blister imediat dupa terminarea celui anterior, in continuarea lui.

Este neaparat sa consulti un medic inainte de a lua decizia de a opri menstruatia si trebuie sa tii cont de faptul ca nu este o solutie chiar sanatoasa, insa poate salva o zi importanta din viata ta – ziua nuntii, luna de miere, concediul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: