3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEAcest ingredient scarbos ar putea fi ascuns in parfumul tau

Acest ingredient scarbos ar putea fi ascuns in parfumul tau

Daca detineti orice parfum care provine din strainatate, va recomandam sa verificati ingredientele.

Va recomandam sa incepeti sa verificati ingredientele parfumurilor straine, deoarece exista o sansa buna ca aceasta substanta despre care vorbim sa fie una dintre ele.

Desi nu este legal sa se utilizeze, multi producatori de parfumuri din strainatate folosesc inca ambra, care este o substanta ce provine din sperma de balene.

Potrivit National Geographic, „parfumurile de inalta calitate din case precum Chanel si Lanvin profita de abilitatea ambrului de a fixa mirosul pe pielea umana”.

De aceea provenienta ambrei este controversata, unii oameni de stiinta sustin ca ambronul provine din gura unei balene de spermatozoizi – cu alte cuvinte, este cel mai probabil ca voma de balena.

Cu toate acestea, altii insista ca ambra este scoasa din capatul din spate al balenei si trece impreuna cu materia fecala (nu ca asta nu o face mai putin scarbos). „Cand balenele de spermatozoizi au un iritant stomacal sau gat, adesea un cioc de calmar, il acopere intr-o substanta grasa si il arunca”, potrivit National Geographic.

In ciuda originii sale bizare, ambrei a fost numit „comoara marii si aurul plutitor”, potrivit Muzeului de Istorie Naturala. Mirosul de ambrei variaza, dar in mod predominant elibereaza mirosul dulce, muscular sau pamantesc si de obicei spala pe tarm ca o substanta intarita.

Citeste si:  Cele mai eficiente metode naturiste de eliminare a cearcanelor

Un alt motiv pentru care producatorii de parfumuri folosesc ambra? Un alcool inodor, numit ambrein, este extras din acesta, ceea ce face ca parfumul sa dureze mai mult (aparent nimeni nu a crezut sa foloseasca unul din aceste trucuri de frumusete care ajuta parfumul sa dureze mai mult).

Aparent, oamenii au stiut despre acest „aur plutitor” de peste 1000 de ani, dar originea a ceea ce a produs ambra exact nu a fost cunoscuta decat in ​​anii 1800.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: